THY, CAE ile simülatör sözleşmesi imzaladı

THY, CAE'den yeni jenerasyon uçuş simülatörü alacak

Abone ol

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY), CAE ile 7000 Serisi Boeing 777-300ER Full Flight Simülator alımı için sözleşme imzaladı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Star Alliance havayolu ittifakları üyesi olan THY'nin, simülasyon, teknoloji modellemesi, sivil havacılık endüstrisi ve dünyadaki savunma güçleri için entegre edilmiş eğitim çözümleri sağlama konusunda bir dünya lideri olan CAE firmasından 7000 Serisi Boeing 777-300ER Full Flight Simülator (FFS) alacağı duyuruldu.

Boeing 777-300ER FFS ve Boeing 737NG için tasarlanan simülatörlerin uçuş eğitim merkezine bu yıl içinde teslim edileceği kaydedilen açıklamada, bu sözleşme sayesinde, THY ve CAE arasında 1997 yılında başlayan ilişkinin yenilenmiş olacağı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Genel Müdürü Temel Kotil, yeni simülatörlerin teslimiyle uçuş eğitim merkezinin daha da güçleneceğini ve dünya çapında bir marka olmasına katkı sağlayacağını belirtti. Açıklamada, CAE Grup Başkanı Jeff Roberts'ın da THY'nin CAE'nin yeni jenerasyon uçuş simülasyon çözümlerini tercih etmesinden dolayı çok memnun olduklarını ifade eden sözleri yer aldı.

Temel Kotil: THY zengin Avrupalının peşinde

Temel Kotil, konuk olduğu Avrasya İş Adamları Derneği'nin (AVİAD) İstanbul Wow Otel'de düzenlediği toplantısında ise, dört yıldızlı bir havayolu şirketi olan THY'nin, Avrupa'nın en büyük 4. havayolu şirketi konumuna geldiğini söyledi. Kotil, ''THY'nin bir başarı öyküsü varsa bu Türkiye'nin başarı öyküsüdür'' dedi.

Kotil, Dünya havacılığının yüzde 31'nin ABD ve Kanada, yüzde 4'ünün Güney Amerika, yüzde 28'nin Avrupa'da, yüzde 6'sının Körfez ülkelerinde, yüzde 2'sinin Afrika, yüzde 29'nun ise Asya ve Uzak Doğu ülkelerinde gerçekleştiğini belirten Kotil, THY'nin bu yıl 31 milyon, 2012 yılında ise 40 milyon yolcu taşımayı planladığını söyledi. Kotil' sözlerini şöyle sürdürdü:

"Frankfurt'tan Singapur'a gitmek istiyorsanız direk sefer var. Ama Berlin'den yok. Ne yapacaksınız? Berlin-Frankfurt-Singapur yapacaksınız. Veya daha güzel olanı Berlin-İstanbul-Singapur yapacaksınız. Bizim peşinde koştuğumuz, başka hava yollarından aldığımız işte bu yolcu. THY, Türk pazarının peşinde değil. THY, Türkiye'ye gelen ve giden yolcunun peşinde de değil. Nasıl olsa onları alıyoruz. THY, zengin Avrupalının peşinde. Transit olarak gidenleri almak üzere konumlanmış durumda"

36 şehirde 500 büyük kuyumcu yakın takipte Sanat, yenilikçi bir platform olarak dijital dünyaya taşınıyor Ünlü müzayede evleri umduğunu bulamadı Gümrüklerde sanal ‘Muhafız’lar iş başında BİM’den katılım bankası adımı! KAP’a bildirildi