THY, 286 milyon lira kâr etti

Türk Hava Yolları, 2010 yılına ilişkin 286 milyon TL net kar açıkladı.

Abone ol

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) 2010 yılına ilişkin 286 milyon TL net kar açıkladı.

THY açıklamasında, şirketin 2010 yılı ve sonraki yıllar için planladığı uzun vadeli büyüme hedefleri doğrultusunda piyasaya sunduğu kapasiteyi artırdığı, bunun beraberinde de hedeflediği yolcu artışını da elde ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, 2010'da bir önceki yıla göre Arzedilen Koltuk Kilometre (AKK) yüzde 15, Ücretli Yolcu Kilometre (ÜYK) ise yüzde 20 arttı, taşınan yolcu sayısı yüzde 16 artışla 29 milyona, taşınan kargo ise yüzde 32 artışla 314 bin tona ulaştı.

Yolcu doluluk oranı 2,8 puan artışla yüzde 73,7 olarak gerçekleşirken, elde edilen satış gelirleri 2009 yılına göre yüzde 20 artışla 8,4 milyar liraya ulaştı.

Tarifeli hizmet gelirlerinin yüzde 81'inin dış hatlardan, yüzde 19'unun ise iç hatlardan elde edildiği belirtilen açıklamada, kuruluşun esas faaliyet karının 461 milyon TL ve net karının ise 286 milyon TL olarak gerçekleştiği duyuruldu. Açıklamada, şöyle denildi:

"Havacılık sektörünün önemli bir oyuncusu haline gelen Türk Hava Yolları, 2011 yılında da geçtiğimiz yılın son çeyreğinde filosuna katılmaya başlayan geniş gövde uçaklarıyla kapasitesini artırmıştır. Geniş gövde uçaklardaki yeni Business Class konsepti, piyasaya sunduğu Comfort Class ürünü ve yeni açılacak hatlarla genişleyecek uçuş ağıyla hedeflenen yolcu sayısına ve birim gelir artışına ulaşması öngörülmektedir. Ayrıca bölgemizde ve dünyada yaşanan olumsuzlukların oluşturabileceği risklerin azaltılması için alınabilecek gerekli tedbirlerin de planlaması yapılmıştır."

Patronlar THY sponsorluğunda stres attı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, İspanya'nın Malaga kentinde golf oynayarak stres attı.

Türk Hava Yolları'nın sponsoru olduğu Endülüs Golf Turnuvası'nda, üç amatör ve bir profesyonel oyuncudan oluşan "Pro-am"de mücadele eden Yıldırım, Ağaoğlu ve Öztürk, golf tutkunlarına keyifli anlar yaşattı.

Mücadelenin ardından açıklama yapan Federasyon Başkanı Ağaoğlu, THY'nin son 2 yıl içerisinde golfe çok ciddi destek vermeye başladığını, bunun da son derece isabetli bir karar olduğunu söyledi.

THY'nin spora son yıllarda yaptığı katkıdan memnun olduğunu ifade eden Ağaoğlu, "Ümit ediyorum ki Antalya'daki golfün, Türk golfünün de gelişmesinde yine en büyük pay sahibi THY olacaktır. THY, 2012 yılında, Antalya'da yapılacak Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nın da sponsoru" dedi.

Pay başına 0,20 lira kar teklif edecek

 Türk Hava Yolları A.O. Yönetim Kurulu, tamamı bedelsiz kar payı şeklinde olmak üzere paydaşlara 200 milyon lira temettü verilmesinin olağan Genel Kurulun onayına sunulmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Türk Hava Yollarının (THY) Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, kar payı dağıtımına ilişkin yönetim kurulu kararına yer verildi.

Açıklamada, THY tarafından Sermaye Piyasası Kurulu tebliği hükümleri çerçevesinde UFRS'ye uygun olarak hazırlanan 2010 yılı hesap dönemine ait konsolide finansal tablolara göre 286 milyon 443 bin 361 lira net dönem karı elde edildiği, yasal kayıtlara göre elde edilen net dönem zararının ise 102 milyon 228 bin 442,66 lira olduğu belirtildi.

Ortaklığın nisan ayında yapılacak olağan genel kurul toplantısında paydaşların görüş ve onayına arz edilmek üzere, SPK dönem karının yüzde 69,82'si oranında tamamı bedelsiz kar payı şeklinde olmak üzere paydaşlara 200 milyon lira (1 lira nominal bedelli pay başına 0,20 lira) temettü verilmesine, bu tutarın 2010 yılı yasal zararı mahsup edildikten sonra kalan yasal geçmiş yıl karları hesabından karşılanmasına, SPK'ya göre bakiye kalan 86 milyon 443 bin 361 lira tutarın ise olağanüstü yedekler hesabına transfer edilmesine karar verildiği ifade edilen açıklamada, bu çerçevede, bedelsiz kar payı verilmesinin sonucu olarak ortaklık ödenmiş sermayesinin 1 milyar liradan 1 milyar 200 milyon liraya yükseltilmesine karar verildiği de bildirildi.

BİM’den katılım bankası adımı! KAP’a bildirildi TMSF’den Çankaya’da 36 odalı villa satışı Mazhar Alanson evlat acısıyla sarsıldı 2024 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı A Milli Futbol Takımı aday kadrosu belli oldu