Teşvik Paketi perşembe günü açıklanacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yeni teşvik paketinin, büyük ihtimalle perşembe günü Başbakan tarafından açıklanacağını bildirdi.

Abone ol

İSTANBUL - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yeni teşvik paketinin, büyük ihtimalle perşembe günü açıklanacağını bildirdi. NTV canlı yayınına katılan Ergün; büyüme rakamlarına ilişkin, beklentiler istikametinde bir rakam geldiğini belirterek, ''Bu büyüme rakamıyla 4. çeyrek itibariyle 3. sıradayız dünyada ve muhtemelen de yılın tamamı itibariyle de 2. sırada olabiliriz Çin'den sonra'' dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, 2012 yılındaki büyüme öngörülerine ilişkin, yüzde 4'lük hedefin yakalanabileceğini belirterek, ''2011'in ilk çeyreği bu konuda gerçek işareti vermeyecektir çünkü baz etkisi çok  hissediliyor olacak. Döviz fiyatlarındaki, petrol fiyatlarındaki etkiler çok  hissediliyor olacak. 2012'nin ikinci çeyreği ve ikinci yarısından itibaren özellikle Türkiye ekonomisindeki büyüme rakamları yüzde 4'ü yakalayabilecek bir performansı bize gösterebilecek'' dedi.
 

Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var