Terör örgütü PKK/KCK üyesi Baransson, Mardin'de yakalanıp sınır dışı edildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Mardin İl Jandarma Komutanlığı'nın ortak operasyonuyla, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde İsveç kadın yapılanması sorumlularından İsveç vatandaşı Zozan Baransson Mardin'de yakalanarak, sınır dışı edildi.

AA | Abone ol

MİT'in terör örgütü PKK/KCK üyelerine yönelik operasyonları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında, MİT, Mardin İl Jandarma Komutanlı ile birlikte düzenlediği operasyonla, PKK/KCK'nın sözde İsveç kadın yapılanması sorumlularından Baransson'ı Nusaybin'de yakaladı. Terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonla uzun süredir takip edilen şüpheli, gözaltına alınarak sınır dışı edildi.

PKK/KCK tarafından İsveç'in NATO'ya üyelik sürecini protesto etmek amacıyla ülkede gerçekleştirilen eylemleri organize eden grupta yer alan Baransson'ın, gözaltı sürecinde 'PKK/KCK ile olan ilişkisini ve örgüt için düzenlediği faaliyetleri' kabul etmediği öğrenildi.

Yeni bedelli askerlik ücreti belli oldu Dul ve yetim maaşı temmuz zammı belli oldu Üretici fiyatlarında artış hızı geriledi Akdeniz'de peş peşe depremler Kanada Büyükelçiliği'ne Can Dizdar atandı