Temmuzda 3.5 milyar 'açık' ağustosta 2.8 milyar 'fazla'

Maliye, temmuz ayındaki mali tatil nedeniyle temmuz ve ağustos aylarına ait merkezi yönetim bütçe sonuçlarını birlikte açıkladı.

Abone ol

ANKARA - Bütçe temmuz ayında 3.5 milyar lira açık, ağustosta 2.8 milyar lira fazla verdi.

Maliye Bakanlığı, temmuz ayındaki mali tatil nedeniyle temmuz ve ağustos aylarına ait merkezi yönetim bütçe sonuçlarını birlikte açıkladı.

Buna göre; Temmuz'da merkezi yönetim bütçesi 3.5 milyar lira açık verirken, faiz dışı fazla 114 milyon lira oldu.

Ağustos'ta ise bütçe 2.8 milyar lira fazla verdi. Geçtiğimiz ay FDF 8.4 milyar lira olarak gerçekleşti. Bütçeye yeniden yapılandırmadan Ağustos sonu itibariyle 9.9 milyar lira gelir geldi.

2010 yılı Ocak-Ağustos döneminde 14,4 milyar TL açık veren bütçe, 2011 yılı ocak-ağustos döneminde 2,1 milyar TL fazla verdi. Faiz dışı fazla ise 33,8 milyar TL olarak gerçekleşti.

Bu yılın ilk 8 ayında 196,9 milyar liralık harcamaya karşılık, 199 milyar TL gelir elde edildi.

2011 yılı Ocak-Ağustos döneminde vergi gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,1 oranında artarak 169,5 milyar TL olarak gerçekleşti.

Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti