Televizyonlarda Türkçe propaganda yapılacak

YSK, seçim sürecinde yazılı ve görsel medyada yapılacak propogandalarda Türkçe kullanılmasının esas olacağını kaydetti.

Abone ol

ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu(YSK), 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde siyasi parti ve adayların radyo ve televizyon kanalları ile yazılı, sözlü ve görsel basında yapacakları propagandalarda, Türkçe kullanmalarının esas olduğuna karar verdi.

YSK'nın milletvekili genel seçimlerine ilişkin ön seçimi ve televizyonlarda yapılacak propagandanın esaslarına yönelik karaları Resmi Gazete'de yayımlandı. Seçim takviminin bugün başladığına dikkat çekilen kararlarda, muhtarlıklarda 18 Mart'ta askıya çıkacak seçmen listelerinin 31 Mart 2011'de askıdan indirileceğine vurgu yapıldı. Seçimlerde propaganda serbestliği ve süresi ile uyulması gereken esaslar şöyle belirlendi:

12 Haziran 2011'de yapılacak seçim YSK'nın belirlediği seçim takvimine göre işleyecek. Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma, seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikâyet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama görevi YSK'ya ait olacak.

Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Erdoğan: Muhalefetin normalleşmesi adına kayda değer buluyorum İBB duyurdu: Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın yapımı başlıyor 'Sosis Partisi: Gıdatopya' animasyonuna inceleme