Tek mobil imza ile her bankada işlem

Turkcell ve e-güven işbirliğiyle sunulan mobil imza, güvenliği daha da artıracak

Abone ol
İSTANBUL - Bankaların internet şubelerinden işlem yapmak için her banka için özel bir cihaz edinmek ve her seferinde şifre almak istemeyenlerin, Turkcell ve E-GÜVEN işbirliğiyle sunulan mobil imza sayesinde tüm bankalarda işlem yapabilme kolaylığına sahip olabilecekleri bildirildi.
Konuya ilişkin yazılı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) ilgili tebliği gereğince 1 Ocak 2010 tarihinden bu yana bankaların internet şubelerine müşteri numarası ve parolanın yanı sıra tek kullanımlık şifreyle girilebildiği anımsatıldı.
Her banka için ayrı şifre cihazı edinmek ve her seferinde şifre almakla uğraşmak istemeyenlerin yardımına ise mobil imzanın koştuğu dile getirilen açıklamada, Turkcell ve E-GÜVEN işbirliğiyle sunulan mobil imza ve kurumsal hizmet paketiyle mobil imza aracılığıyla şifre beklemeksizin internet şubelerine girilebildiği kaydedildi.
Tek bir mobil imza ile tüm bankalarda işlem yapmanın, kolaylık sağlamanın yanı sıra işlem güvenliğini de artırdığı vurgulanan açıklamada, "Turkcell ve E-GÜVEN'in ortaklaşa sunduğu mobil imzaya sahip olmak isteyenler anlaşmalı bankaların internet şubelerinden ön başvuruda bulunabilirler. Mobil imza başvuruları ayrıca Turkcell Extra'lar aracılığıyla da yapılabiliyor" denildi.
Fener, deplasmanda 1 puanla yetindi SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı Beşiktaş Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu Konut piyasasında ‘paylı’ dönem Başladı Galatasaray RFS ile 2-2 berabere kaldı