Suriye'nin Hama şehrinde 5,2 büyüklüğünde deprem

AFAD, saat 23.56'da merkez üssü Suriye'nin Hama şehri olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.Deprem, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Hatay'da da hissedildi.

Haber Merkezi | Abone ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.56'da merkez üssü Hama şehri olan 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve Hatay'da da hissedildi.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre kentte deprem nedeniyle olumsuz bir durumun meydana gelmediği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"112 Acil Çağrı Merkezi'ne herhangi bir ihbar gelmemiştir. Tedbir ve keşif amaçlı depremden etkilenen Yayladağı ilçe merkezine AFAD Arama Kurtarma ekibi yönlendirilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir."

Söz konusu ilçede bazı vatandaşların endişeli anlar yaşadığı görüldü.Sarsıntının ardından sokağa çıkan vatandaşlardan Cemil İbiş, AA muhabirine, şiddetli bir sarsıntı yaşadıklarını anlattı. İbiş, evlere girmeye çekindiklerini söyledi.

Suriye'nin Hama şehrinde 5,2 büyüklüğünde deprem Fitch, İsrail'in kredi notunu düşürdü Emtiada gündem resesyon ve jeopolitik riskler Yaş meyve sebzede temmuz ayı ihracatı 206 milyon doları aştı Bu yıl palamut bereketi yaşanacak