SPK'dan Trabzonspor'a ceza

Sermaye Piyasası Kurulu Trabzonspor'a 15 bin lira ceza kesti.

Abone ol

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş'ye, kar dağıtım işlemini yerine getirmediği için 15 bin lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK'nın haftalık bültenine göre, Kurul, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret şirketinin, 1 Haziran 2007-31 Mayıs 2008 özel hesap dönemine ilişkin 28 Ağustos 2008 tarihli genel kurul toplantısında alınan kar dağıtım işleminin gereğini yerine getirmemesi nedeniyle, 2008 yılı için alt sınır olan 15 bin lira tutarında idari para cezası uygulanmasına ve söz konusu ceza hakkında ilk olağan genel kurul toplantısında ortaklara bilgi verilmesi gerektiğine karar verdi.

Kurul, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün, profesyonel futbol takımının ve futbol şubelerine ilişkin varlıklarının tespit edilecek değer üzerinden Fenerbahçe Sportif Hizmetler Şirketine satışı veya devredilmesi ve şirket esas sözleşmesinin tadili öncesinde şirketin halka açık yüzde 15'lik sermayesini temsil eden payların gönüllü çağrı yoluyla satın alınması talebini değerlendirdi. Buna göre Kurul, çağrı fiyatının çağrı başvurusuna ilişkin özel durum açıklamasının yapıldığı 11 Ocak 2011 tarihinden önceki 3 aylık ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması ile 6 aylık ağırlıklı ortalama fiyatların ortalamasının yüksek olanından aşağı olmamak üzere belirlenmesi suretiyle olumlu karşıladı.

Bültene göre, 21-25 Mart 2011 tarihleri arasında Çemaş Döküm Sanayi A.Ş, Favori Dinlenme Yerleri A.Ş, Dagi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş, Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı A.Ş. hisse senedi, Aktif Yatırım Bankası A.Ş. banka bonosu, Creditwest Faktoring Hizmetleri A.Ş. de tahvil ihracı için Kurul'a başvurdu.

Halka açılmak amacıyla kayıtlı sermaye sistemine geçmeyi planlayan Gama Enerji A.Ş. kayıtlı sermaye tavanını 1 milyar 750 milyon liraya yükseltmek için başvuru yaptı.

Kurul, Akbank T.A.Ş'nin 500 milyon lira başlangıç tutarlı Akbank T.A.Ş. B Tipi Birleşik Emtia Fon Sepeti Fonu'nun kuruluşuna izin verilmesi ve katılma paylarının ayda alınmasına ilişkin talebi ile Dagi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin halka açılma amacıyla esas sözleşmesinin bazı maddelerinin değiştirilmesine ve 150 milyon lira tavan ile kayıtlı sermaye sistemine geçişine uygun görüş verilmesi talebini olumlu karşıladı.

Migros'un Ades, Amaç ve Egeden gıda ile birleşmesine onay

Migros Ticaret A.Ş'nin, Ades Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Amaç Gıda Ticaret ve Sanayi ile Egeden Gıda Tüketim Malları Ticaret ve Sanayi A.Ş'yi devralması suretiyle birleşmesine Kurul tarafından uygun görüş verilmesi talebi de olumlu karşılandı.

SPK, Fortis Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve TEB Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin doğrudan hissedarı olan Türk Ekonomi Bankası (TEB) A.Ş'nin, dolaylı hissedarları olan TEB Mali Yatırımlar A.Ş. ile dolaylı hissedarları olan Çolakoğlu Metalürji A.Ş'nin nezdindeki pay devirleri ile TEB Mali Yatırımlar A.Ş'nin sermaye artırımı sonucunda ortaya çıkabilecek değişikliklere izin verdi.

SPK, Citibank A.Ş'nin temsilcisi olduğu Legg Mason Asia Tilt Balanced Portfolio, Legg Mason Asia Tilt Growth Protfolio ve Legg Mason Asia  Tilt Enhanced Growth Portfolio yabancı yatırım fonlarının Kurul kaydından çıkarılmasına izin verdi.

Banka fonları halka arz yarışında

Kurul, Akbank T.A.Ş'nin kurucusu olduğu Akbank T.A.Ş. B Tipi Franklin Templeton Şemsiye Fonu'na Bağlı Amerika, Avrupa, Latin Amerika, ve Asya menkul kıymetler alt fonlarının, katılma paylarının halka arzına ilişkin talebi olumlu karşıladı.

Türkiye Garanti Bankası A.Ş. Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu'na bağlı B Tipi yüzde 98 Anapara Koruma Amaçlı Yirminci Alt Fon'un birinci ihraç katılma paylarının halka arzı, HSBC Bank A.Ş. Koruma Amaçlı Onbeşinci Alt Fonu'nun birinci ihraç katılma paylarının halka arzına ilişkin talepler olumlu karşılandı.

SPK ayrıca, İş Bankası A.Ş. Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu'na bağlı B Tipi yüzde 98 Anapara Koruma Amaçlı Otuz Birinci Alt Fon'un birinci ihraç katılma paylarının halka arzı ile Yapı Kredi Bankası A.Ş. Garantili Şemsiye Fonu'na Bağlı B Tipi yüzde 100 Anapara Garantili Temiz Enerji ALT Fonu'nun birinci ihraç katılma paylarının halka arzı, Denizbank A.Ş. Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu'na Bağlı yüzde 93 Anapara Koruma Amaçlı B Tipi Metal Ürünleri Altıncı Alt Fonu'nun birinci ihraç katılma paylarının halka arzlarına da onay verdi.

Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş. B Tipi Tahvil ve Bono Fonu ve A Tipi Değişken Fonu'nun tasfiye edilmesi talebi de olumlu karşılandı.

RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur Hava ve enerjide yüzde 60 tasarrufla yılda 714 ton emisyon azaltacak İnşaat malzemesi endeksinde düşüş