SON DAKİKA... Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu; öldürülerek dere kenarına götürülmüş

Son dakika gelişmesi... Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'dan üzücü haber geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, günlerdir dağ tepe aranan Narin Güran'ın bugün cansız bedeninin jandarma ekipleri tarafından bulunduğunu açıkladı. Kızın cesedi Eğertutmaz Deresi'nde, çuvalın içinde bulundu. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in öldürülerek dereye götürüldüğünü açıkladı. Narin Güran'ın ölümüne dair soruşturmada şimdiye dek ağabeyi gözaltına alınıp bırakılırken, amcası tutuklu bulunuyor.

Abone ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan beri aranan sekiz yaşındaki Narin Güran hakkında son dakika açıklaması yaptı.

Yerlikaya, X hesabından "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu" diye yazdı. Bakan, "Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da şunları kaydetti: "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir."

Narin'in cesedinin bulunduğu derede ekipler olay yerinde incelemelerini tamamladı. Ceset otopsi için cenazeyi Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna kaldırdı.

'Öldürükten sonra çuvala kondu'

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in ölümüne dair basın açıklaması düzenleyerek detay verdi. Zorluoğlu arama kurtarma çalışmalarına kaç ekip katıldığını ve neler yapıldığını anlattı.

Vali şunları söyledi: "Kayıp çocuk Narin Güran, en son görüldüğünde üzerinde bulunan kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur. İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışmamız kapsamında Eğertutmaz Deresi'nin bu bölgesi yeniden aranmış ve uzman jandarma, JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır."

Narin Güran nasıl kayboldu?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde yaşayan sekiz yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos'ta Kuran kursuna gitmek için ayrıldığı evine dönmedi. Bunun üzerine bölgede geniş çaplı arama başlatıldı.

Narin Güran soruşturmasında son durum

Arama çalışmalarıyla eş zamanlı olarak soruşturma da açıldı. Bugüne kadar soruşturma kapsamında Narin Güran'ın 18 yaşındaki ağabeyi E.G. gözaltına alınıp bırakıldı. Soruşturma kapsamında kızın amcası S.G. tutuklandı. Kızın DNA'sının S.G.'nin aracında bulunduğu belirtildi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a teğmen eleştirisi! Trafik kazası geçiren milli basketbolcu hayatını kaybetti Antalya'nın Kaş ilçesinde orman yangını çıktı Sarıyer'de seyir halindeki araçların üzerine ağaç devrildi Kadıköy'de aracın önünü kesip içindekileri yumrukladılar