SON DAKİKA INSTAGRAM AÇILDI MI 2024? Instagram engeli kalktı mı, Instagram açılacak mı? Saat verildi

SON DAKİKA INSTAGRAM KARARI: Bilgi ve Teknoloji Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli kararına ilişkin son dakika gelişmesi yaşandı. Sosyal medya kullanıcılarının gündeminde yer alan "Instagram açıldı mı? Instagram saat kaçta açılacak? Instagram açılıyor mu?" soruları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasıyla yanıt buldu. Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmenin sonuç verdiğini belirten Uraloğlu, Instagram kararını açıkladı. İşte Instagram'ın yeniden erişime açılacağı saat...

Abone ol

Bilgi ve Teknoloji Kurumu'nun (BTK), 2 Ağustos'ta Instagram'a getirdiği erişim engelinin ne zaman kaldırılacağına ilişkin gözler karara verilmişken son dakika gelişmesi yaşandı. Katalog suçlar kapsamında Türkiye'de kapatılan Instagram'la ilgili  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, X platformundan kararı duyurdu. Peki, Instagram açıldı mı? Instagram erişim engeli kalktı mı? Instagram saat kaçta açılacak? İşte Instagram'ın yeniden erişime açılacağı saat...

Instagram açıldı mı?

Instagram'ın erişime kapatılmasının sekizinci gününde popüler sosyal medya platformu için beklenen karar geldi. Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında Instagram'la ilgili gelişmeleri açıkladı. 

Uraloğlu,"Ülkemizin çok hassas olduğu terörle mücadele konusunda PKK ve diğer örgütler lehine propaganda içeren içeriklerin kaldırılması için Meta tarafından hassasiyet gösterilecek. Böylece güvenlik ve kamu düzeni korunmuş olacaktır" dedi.

"Katalog suçları ile ilgili gerekli ilerleme sağlanmıştır" ifadelerini kullanan Ulaştırma Bakanı, Meta yetkililerinin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye daha geniş katılımlı üst düzey bir ziyareti olacağını da bildirdi.

Instagram saat kaçta açılıyor?

Bakan Uraloğlu Instagram'ın erişime açılmasına ilişkin ikinci bir açıklama yaparak Instagram yasağının kaldırılacağı saati paylaştı. Uraloğlu, yazılı açıklamasında Instagram'a getirilen erişim engelinin saat 21.30'da kaldırılacağını söyledi. 8 günün ardından Instagram'a erişim yeniden açıldı. Bakan Uraloğlu Instagram'ın erişim yasağının kaldırılmasını "Instagram’a erişim engeli kaldırılmıştır" sözleriyle duyurdu.

Bakan Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik.

Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik.

Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız." 

Instagram yeniden erişime açıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun konuya ilişkin "site bilgileri sorgu sayfasını"nda Instagram'a erişim engelinin kaldırıldığı görüldü. Sorgulamada "Uygulanan bir karar bulunamadı" ifadesi yer aldı.

Instagram neden kapatılmıştı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) site bilgileri sorgulama sayfasında, 2 Ağustos itibarıyla Instagram’a erişim engeli kararı alındığı belirtilmişti. Instagram'a getirilen erişim engelinin nedeni katalog suçlar kapmasında alınmıştı. BTK, katalog suçlara giren Atatürk’e hakaret, çocuk istismarı ve cinsel suçlar; fuhuşa, kumara, uyuşturucuya özendirme, toplumsal hassasiyetlere aykırı görüntüler gibi bir dizi paylaşımı içeren listeyi Instagram’a sunmuştu.

Fenerbahçe Süper Lig'e üç puanla başladı Tekvandocu Nafia Kuş Aydın Olimpiyat üçüncüsü! Instagram'a erişim yasağı kaldırıldı, site bir saat sonra açıldı! Hizbullah bir kez daha İsrail ordusunu vurdu Taha Akgül bronz madalya kazandı