SON DAKİKA: İBB Başkanı İmamoğlu Türkiye Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı seçildi

SON DAKİKA HABERİ: Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu oldu. Seçimde İmamoğlu 515 oy alırken, rakibi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç 250 oyda kaldı. İmamoğlu TBB Başkanı sıfatıyla yaptığı ilk konuşmada, "Belediyecilik tarihimizin yeni ve umutlu bir dönemine adım atıyoruz" dedi.

Abone ol

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığı için yapılan seçimler sonuçlandı.

Başkanlık için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yarıştı.

İBB Başkanı İmamoğlu 515, rakibi Genç ise 250 oy aldı. 

Böylece İmamoğlu Türkiye Belediyeler Birliği'nin yeni başkanı seçildi.

Seçildikten sonra İBB Başkanı İmamoğlu TBB Başkanı sıfatıyla ilk konuşmasını yaptı.

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkan noktalar şöyle: 

* (AK Parti’nin adayı Ahmet Metin Genç’e yanıt) Bizim şu anda devraldığımız Belediyeler Birliği’nin encümeninde diğer partilerden tek bir kişi yok. Yanılmıyorsam iki üyesi MHP’de, geri kalanın tamamı AK Parti üyesi. O bakımdan bizim bugün geldiğimiz nokta bu yanlışı düzeltme noktasıdır. O yüzden önemli bugünkü başlangıç.

* Şahidiyim, süreci koordine eden genel başkan yardımcımız burada. Genel başkanımızla her anını paylaşarak süreç yürüttüklerini biliyorum.

* Ne yazık ki tüm çabalarımıza, tüm talebimize rağmen bu listenin birlikte çıkarılan bir listeye dönüşmesine de AK Parti’den bir onay gelmedi. Liste çıkaracaklarını dün itibarıyla bildirdiler.

* Kendi partisinde konuşamadığı birçok şeyi burada konuşmasını hayranlıkla izledim. Bu özgürlük iyi bir şeydir. Kendi partinde olsa bile yanlış giden bir şeyi söylemek iyidir. Muhalefet olmaya alışınca istemenin sınırı yok. Her şeyi istemek lazım. 

* Belediyecilik tarihimizin yeni ve umutlu bir dönemine adım atıyoruz. Bu dönem milletimizin 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde ortaya koyduğu iradeyle şekil bulmuştur.

* Bugün siyasi kutuplaşmanın dinamikleriyle yerel siyaseti anlamak ve etkilemek mümkün değildir.

* Birbirini yok etmeye kararlıymış gibi yapılan siyasetle seçim kazanmak asla mümkün değildir. Ülkemiz bütün dünyaya inanılmaz bir demokrasi dersi vermiştir.  

'TBB eşitlikçi bir anlayışla çalışmalı'

* Vatandaşımızın bizden beklediği sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir demokrasi, sürdürülebilir kalkınmanın yeniden inşasıdır.

* Vatandaşları oy verdiği partiye göre ayıran bir anlayışı kabul etmediğimiz gibi belediye yönetimlerini partilere göre ayıran bir anlayışı kabul etmemiz de mümkün değildir.

* TBB yeni dönemde eşitlikçi ve demokratik bir anlayışla çalışmalıdır. Vatandaş lehine daha fazla sonuç almaya odaklanmalıdır. Yerel yönetimlerin kurumsal yapılanmasının yenilenmesini sağlamalıyız.

* Yerel yenim reformu Türkiye Belediyeler Birliği'nin en önemli gündem maddelerinden biri olmalıdır. Vatandaşın yerel yönetim kararlarına doğrudan katılacağı mekanizmaların kurulması bu reformun olmazsa olmazıdır.

İmamoğlu'ndan İsrailli bakana sert yanıt! AYM'nin web sitesi 'açıldı' THY, İran seferlerini erteledi İYİ Parti, Instagram için hareket geçti Adana'da yangına müdahale eden helikopter düştü