Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Haniye'nin öldürülmesine ilk yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da öldürülmesine ilişkin son dakika açıklaması geldi. Erdoğan Haniye'ye düzenlenen suikasta ilişkin ilk tepkisinde, "Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu öldürülmesine ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamasında, "Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Bu suikast; Filistin Davasını, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklıktır" ifadelerine yer verdi.

"Siyonist barbarlık emellerine yine ulaşamayacak"

Erdoğan açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Daha önce Şeyh Ahmed Yasin’e, Abdülaziz El Rantisi’ye ve daha pek çok Gazzeli siyasi isme yapılan menfur saldırıların amacı ne ise, İsmail Heniye kardeşime yönelik düzenlenen suikastın amacı da odur; ancak siyonist barbarlık bugüne kadar olduğu gibi emellerine yine ulaşamayacaktır. İslam dünyasının daha güçlü duruşu ve insanlığın ittifakıyla inşallah Gazze’deki zulüm ve soykırım başta olmak üzere İsrail’in coğrafyamızda estirdiği terör mutlaka son bulacak, bölgemiz ve dünyamız huzura kavuşacaktır. Bunun için Türkiye olarak bütün yolları denemeye, bütün kapıları zorlamaya ve Filistinli kardeşlerimizi tüm imkanlarımızla, tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, özgür, egemen ve bağımsız Filistin Devleti’nin tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz. Menfur saldırı sonucu şehit olan kardeşim İsmail Heniye’ye Allah’tan rahmet; ailesine sabır, Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimiz ile İslam alemine başsağlığı diliyorum."

Erdoğan'dan Haniye'nin ailesine telefon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haniye’nin eşi ve çocukları ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan, Haniye’nin hain bir suikast sonucu ölümünden dolayı duyduğu derin üzüntüyü ifade etti.

İzmir'de orman yangını: 2 site tahliye edildi SunExpress'ten Beyrut seferi kararı: 5 Ağustos'a kadar askıya aldı Genco Erkal'ın ardından sanat dünyası yasta RTÜK'ten Netflix, MUBI ve Blu TV'ye idari yaptırım Ömer Çelik: İsrail bölgesel savaşın tetiğini çekti