SON DAKİKA... Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: Meta'nın kabul ettiği şartlar belli oldu

Son dakika gelişmesi... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim engeli devam eden Instagram platformuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan, Instagram'ın sahibi Meta platformuyla birçok konuda anlaşmaya varıldığını açıklayarak Meta yetkililerine teşekkür etti.

Haber Merkezi | Abone ol

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos'ta 'katalog suçlara uymadığı' gerekçesiyle Instagram'a erişim engeli getirdi. O tarihten bu yana platforma erişim ancak VPN'le sağlanabiliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak Meta'yla varılan anlaşmayı duyurdu. 

Uraloğlu, şunları söyledi: "Görüşmeler sonunda Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında arasında yer alan içerikleri ve paylaşımların kaldırılması için yapılacak çalışmanın ve kabinde kaldırılması sağlanacaktır. Bu sağlanacak ve hesap tam olarak herhangi bir uyarı yapılmadan kapatılmayacak. Süreçte işbirliği yapan Meta yetkililerine teşekkür ediyorum. Süreç devam ediyor."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı yayından önce yine sosyal medya hsabından "Birazdan önemli bir gelişme hakkında açıklamada bulunacağım" diyerek Instagram açıklamasının sinyalini vermişti. 

Fenerbahçe Süper Lig'e üç puanla başladı Tekvandocu Nafia Kuş Aydın Olimpiyat üçüncüsü! Instagram'a erişim yasağı kaldırıldı, site bir saat sonra açıldı! Hizbullah bir kez daha İsrail ordusunu vurdu Taha Akgül bronz madalya kazandı