Soğutmaya çalışırken, dondurmayalım

BDDK kararlarında konut ve otomobil sektörünün büyük oranda dışarıda tutulduğunu anımsatan TMB Başkanı Sazak, zaman içinde, konut ile ilgili yeni bir düzenleme gelmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Abone ol

ANKARA - Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Emin Sazak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararlarında konut ve otomobil sektörünün büyük oranda dışarıda tutulduğunu belirterek, zaman içinde, konut ile ilgili yeni bir düzenleme gelmesinin muhtemel olduğunu kaydetti.  Çok ani zıplamalar yapmamak gerektiğine işaret eden Sazak, "Soğutmaya çalışırken, dondurmayalım" dedi.

Sazak, BDDK'nın yeni düzenlemelerinde, konut ve otomobil sektörünün büyük oranda dışarıda tutulduğunu, diğer tüketim mallarına yönelik kısıtlamaların söz konusu olduğunu söyledi.

Zaman içinde konutla ilgili yeni bir düzenleme gelmesinin muhtemel olduğuna dikkat çekerek, "Benim buradaki görüşüm, çok ani

zıplamalar yapmamak. Soğutmaya çalışırken, dondurmayalım. Zamana yayarak, bunun daha yönetilebilir hale getirilmesi sanıyorum

sektör açısından da uzun vadede faydalı olacaktır. Ani kararların sektörümüzdeki özellikle konut stoğu konusunda negatif etkileri olacağı, herkes tarafından kabul gören bir gerçek" dedi.

Konut ve gayrimenkulde temkinli olmak lazım

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Sazak, Türkiye'de konut piyasasının her zaman özellikle büyük şehirlerde çok hareketli olduğunu belirterek, zaman zaman yurt dışındaki birçok ülkede olduğu gibi, Türkiye'de de hızlı arzın sıkıntı yarattığı dönemlerin yaşandığını anlattı.

2006 ve 2007 yıllarında Türkiye'de inşaat sektörünün çok hızlı büyüdüğünü, en büyük itici gücün gayrimenkule, özellikle konut sektörüne yapılan yatırımlar olduğunu kaydeden Sazak, takip eden senede ise çok ciddi düşüşler yaşandığını söyledi.

"Çünkü belli bir noktada satürasyona sebep oldu" diyen Sazak, dolayısıyla taleple arzı dengeli götürebilmenin önemine dikkat çekti.  Sazak, konut veya gayrimenkul yatırımına girerken en azından biraz daha temkinli olunmasında fayda bulunduğunu ifade etti.

Sazak, eylül veya ekim ayında TMB olarak, sektörün gelecek 10 yılını kapsayacak bir çalışmayı açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.

MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması Türk Lirası reel anlamda yaklaşık son 3 yılın zirvesinde Erdoğan, Hollanda maçı için Almanya'ya gidecek Berlin Büyükelçisi, Almanya Dışişleri'ne çağrıldı Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı azaldı