Sinop'taki nükleer santral için çalışmalar sürüyor

Bakan Yıldız, nükleer santral konusunda çalışmaların verimli gittiğini söyledi.

Abone ol

ATİNA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop'ta nükleer santral yapılması konusunda çalıştıklarını ve çalışmaların seviyeli ve verimli gittiğini belirterek, "Şartların uygun olması halinde, Güney Kore ile nükleer santral anlaşması yapacağız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer santral inşaatları konusundaki soruları yanıtladı.

Bakan Yıldız, Sinop ile ilgili çalışma gruplarının, kısa bir sürede bu anlaşmayı belli bir olgunluk seviyesine getirmeye çalışacaklarını söyledi. Yıldız, mutabık kalınması, ortak bir nokta bulunması halinde, bir hedef fiyat uygulamasına ulaşılması halinde anlaşma yapacaklarını kaydetti.

Taner Yıldız, Sinopta'ki santral ile ilgili olarak, "Sinopta nükleer santral yapılması konusunda çalışıyoruz. Şu anda çalışmalar seviyeli ve verimli gidiyor. Şartların uygun olması halinde, Güney Kore ile nükleer santral anlaşması yapacağız" dedi.

"Bir ülkeyle sınırlı değiliz"

Taner Yıldız, Nükleer santralin yapımında yalnızca bir ülkeyle sınırlı olmadıklarını vurgularken, yapım ve finansman açısından başka tekliflere de açık olduklarını belirterek, "eğer başka teklifler alırsak bunları da değerlendiririz" dedi.

Nükleer enerjide çeşitlendirmeye gitmeyi hedeflediklerinin altını çizen Yıldız, enerjide stratejik açıdan, tek bir teknoloji yerine, çeşitlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Yıldız, enerji çeşitlendirmesi çalışmalarında da, Türkiye'nin enerji politikalarının önemli kalemlerinden bir tanesinin nükleer güç santrallerinin kurulması olduğunu belirtti.

"Gündemde iki nükleer santral yapımı var"

Türkiye'nin öncelikle iki santral yapımına odaklanacağını belirten Yıldız, "şu aşamada, Türkiye"nin gündeminde iki nükleer santral yapımı bulunmaktadır, daha fazlası değil" şeklinde konuştu.

Türkiye, en az 8-10 bin megavatlık bir nükleer güç santralinin kurulmasını amaçlıyor. Bunun için de hem Akkuyu'nun, hem de Sinop'un devreye sokulması gerekiyor.

MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması Türk Lirası reel anlamda yaklaşık son 3 yılın zirvesinde Erdoğan, Hollanda maçı için Almanya'ya gidecek Berlin Büyükelçisi, Almanya Dışişleri'ne çağrıldı Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı azaldı