Şimşek: Tek çatı sadece kağıt üzerinde olmayacak

Vergi müfettiş yardımcılarının atama ve sertifika töreni, TOBB Üniversitesi konferans salonunda yapıldı.

Abone ol

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi denetimin hiç bir şekilde siyasallaşmayacağını belirtti ve "vergi denetimi objektif bir şekilde, teknik düzeyde halkımızın menfaati için ne gerekiyorsa, o çerçevede yapılacak" dedi.

Vergi müfettiş yardımcılarının atama ve sertifika töreni, TOBB Üniversitesi konferans salonunda yapıldı.

Törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu ve Bakanlık üst düzey yetkilileri katıldı.

Vergi denetimindeki yeni yapılanmaya değinen Bakan Şimşek, yakın döneme kadar vergi denetiminde çok başlılığın olduğunu ve bunların sıkıntılarını yaşadıklarını, bu reformun temelinde çok başlılığı ortadan kaldırmanın olduğunu kaydetti.

Yeni dönemde performansa dayalı bir sistemin, objektif kriterlerin ortaya konulması gerektiğini ifade eden Şimşek, "Aslolan hepimizin görevini yaparken, bir yandan 74 milyonun hakkını korumamız, bir taraftan mükellefin haklarını gözetmemiz lazım" diye konuştu.

Yeni reform öncesi ciddi eksikliklerin bulunduğunu, bütün bu yapılanların ise sistemi iyileştirmeye yönelik çok önemli bir adım olduğunu belirten Şimşek, şimdi tek elden daha verimli bir vergi denetim sistemini getirdiklerini bildirdi.

Yeni dönemde keyfi uygulamaların olmayacağını ve bunun yasal altyapısının oluşturulduğunu vurgulayan Mehmet Şimşek, "Risk analizine dayalı bir denetim sistemi öngörüyoruz" dedi.

Şimşek, "Kurul sadece kağıt üzerinde yeni bir yapı değildir. Tek çatı sadece kağıt üzerinde olmayacak. Şimdi benim değerli arkadaşlarım çalışıyorlar ve muhtemelen bu yaz geçmeden çalışmalarımızın büyük bir kısmını tamamlamış olacağız. Yönetmelikler... vesaire onların hepsi çıkacak" diye konuştu.

714 yeni vergi müfettiş yardımcısı

Konuşmaların ardından yeni atanan 714 vergi müfettişi yardımcılarına sertifikaları verildi ve atamaları yapıldı.

Genel sınavda ve 4 aylık kursta en yüksek başarı puanına sahip 10 müfettiş yardımcısına sertifikaları Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ve Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci tarafından verildi.

Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı Mavi ekran krizinin maliyeti belli oldu Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı İYİ Parti'de bir istifa daha...