Şimdilik Galatasaraylı değil

Yıldız, Galatasaray'ın satdının açılışında yaşanan olaylarla ilgili "Şu anda askıya almış izliyorum. Şu anda başka takıma geçmedim" dedi.

Abone ol

ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji üretim özelleştirmelerinin seçim takvimiyle bir ilişkisinin olmadığını belirterek, "Gecikme olacağı kanaatinde değilim" dedi. Yıldız, Türk Telekom Arena Stadının açılışında yaşanan olaylara ilişkin soru üzerine de "Ben cumartesi gününe kadar Galatasaraylıydım ama ilişkilerimi gözden geçiriyorum" dedi. Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın çalışmalarının sonuç vermesi gerektiğini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

Yıldız, EÜAŞ'a ait Bünyan, Pınarbaşı, Sızır ve Çamardı hidroelektrik santrallerinin, Kayseri ve Civarı Elektrik Dağıtım A.Ş'ye devri için Rixos Otel'de düzenlenen törene gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Yıldız, elektrik üretim özelleştirmeleriyle ilgili soru üzerine, bunların önceden belirlenen strateji belgesi çerçevesinde yapıldığını kaydederek, üretim özelleştirmelerine Hamitabat santraliyle başlanacağını söyledi. Ancak bunun bir takım şartları bulunduğunu ve bu konuda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), EÜAŞ ve Enerji Bakanlığı Müsteşarlığının görüştüğünü anlatan Yıldız, şartların yerine gelmesiyle takvimin devam edeceğini ifade etti.

Yıldız, Rekabet Kurulunun elektrik dağıtım özelleştirmelerine ilişkin kararının hatırlatılması üzerine de Rekabet Kurulu kararına kayıtsız kalamayacaklarını ve yok sayamayacaklarını bildirdi. Yıldız, kararı ÖİB'e ve Maliye Bakanlığı ile beraber değerlendirip gereklerinin yerine getirileceğini belirtti.

Bakan Taner Yıldız, Venezuela'daki temaslarına ilişkin soru üzerine de bu ülkeye 3 günlük seyahat gerçekleştireceklerini söyledi. Türkiye'nin uluslararası piyasalarda artan petrol fiyatlarıyla beraber bir kısım tedbirleri ön plana alması gerektiğine işaret eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Şu anda Venezuela en son bulduğu rezervlerle dünyanın ilk 3 petrol rezervine sahip ülkeler arasına girdi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile yapılacak çalışmalarla yeni bir üretim paylaşım modeli oluşturabilirsek orada da bir petrol sahamızın olmasını isteriz. TPAO'nun üçüncü ülkelerde bir kısım operasyonları var. Azerbaycan, Irak, Libya gibi ülkelerde... Venezuela'nın da bunlardan biri olmasını istiyoruz. Çünkü Irak'ın hem kuzey Irak hem de merkezi hükümetle beraber bundan sonra yapacağı çalışmalar için de Türkiye olarak mutlaka bulunmak istiyoruz. Venezuela'da sayın Chavez ile görüşeceğiz, Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın mesajını götüreceğiz. Venezuela'da özelikle petrol başlıklı ilişkilere önem veriyoruz."

Yıldız, Türk Telekom Arena Stadının açılışında yaşanan olaylara ilişkin soru üzerine de "Ben cumartesi gününe kadar Galatasaraylıydım ama ilişkilerimi gözden geçiriyorum" dedi. Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın çalışmalarının sonuç vermesi gerektiğini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Bunu hak etmeyecek olan tek kişi sayın başbakanımızdı. O açıdan böyle bir tavrı Galatasaray'a ve Galatasaraylılara yakıştıramadım. Bir Galatasaraylı olarak evde de çocuklarımızla konuştuk. Şu anda Galatasaraylı değiliz. Mutlaka Galatasaray bunu onaracaktır. Galatasaray büyük bir camia. Bunu onarıp tamir edecektir. İçindeki Galatasaraylı olmayanları da ayıklayacaktır."

Gazetecilerin, "Yani şu anda Galatasaraylı değil misiniz?" şeklindeki soruya Yıldız, "Şu anda askıya almış izliyorum. Raiting kuruluşları gibi takip ediyorum. Şu anda başka takıma geçmedim" yanıtını verdi.

Berlin Büyükelçisi, Almanya Dışişleri'ne çağrıldı Zamlı emekli maaşı ve farkları bu ay yatar mı? İşte ödeme günleri... Türkiye-Hollanda çeyrek final maçının hakemi belli oldu İstanbul'da içme suyu fiyatlarına zam! AB'den Çinli elektrikli araçlara yüzde 38 ek vergi!