Şike Yasası'nda sözümüzün arkasındayız

MHP Genel Başkan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Gül tarafından 'veto' edilen Şike Yasası'nın tekrar Meclis gündemine gelmesi durumunda destekleyeceklerini söyledi.

Abone ol
ANKARA  - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından iade edilen Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapan Kanun'un, tekrar Meclis gündemine aynı haliyle gelmesi halinde, sözlerinin ve kararlılıklarının sonuna kadar arkasında duracaklarını bildirdi.
Bahçeli, partisinin TBMM Grubu'nda sporda şike tartışmalarını değerlendirdi. 
Son gelişmelerle, özellikle Türk futbolunun, kuşkulu ve problemli bir alana hapsolduğunu, her kafadan çıkan sesler nedeniyle içinden çıkılmaz bir duruma gerilediğini vurgulayan Bahçeli, "Milyonlarca insanımızın gönül verdiği, rozetini taşıdığı, flamasını salladığı, yaz ya da kış demeden tribünlerden destek verdiği, birlikte sevinip birlikte ağladığı asırlık kulüplerimiz adeta suçlamaların merkezine yerleştirilmiştir. Her hal ve durumda parti olarak, köklü kulüplerimizin ve onlara gönül veren kardeşlerimizin incitilmesini ve hırpalanmasını kabul etmiyoruz ve bunu da şiddetle reddediyoruz" görüşünü dile getirdi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, verilen kararın, Cumhurbaşkanı Gül'ün şahsi görüşü ve takdiri olduğunu belirterek, MHP'nin, bu kanun değişikliğine destek verirken adalet duygusunun zedelenmesini, kişiye özel bir düzenleme olmasını istemediği gibi aklından dahi geçirmediğini söyledi.
Gül'ün, adalet duygusunun kimler tarafından saldırıya uğradığını ve kimler için kişiye özel yasalar çıkarıldığını unuttuğunu ya da unutur gibi görünmeye tevessül ettiğini ileri süren Bahçeli, çıkması için katkı verdikleri kanun değişikliğinde, Gül'ün bu şekilde veto yetkisini kullanmasını hayret ve esefle karşıladıklarını kaydetti. Bahçeli, "Çankaya noteri suçlamalarını bertaraf etmek amacıyla fırsattan yararlanarak meseleyi farklı noktalara çekmiştir" görüşünü savundu.
"AK Parti ve CHP için test olacak"
Bahçeli, Gül'den, MHP'nin, ceza-yaptırım dengesini bozacak, adalet duygusunu zaafa uğratacak ve adrese teslim düzenlemeler yapacak hiçbir ilişki ağının içinde olmadığını ve olmayacağını bilmesini isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ne var ki AKP Hükümeti'nin ağlayan siması, vetoyu hayırlı bir gelişme olarak değerlendirerek kendi partisinin alacağı pozisyon hakkında da hepimize bir fikir vermiştir. Bazı grup başkanvekillerinin düşüncelerinin hilafına, eğer AKP vetoyu doğru buluyorsa, daha önceki tutumunu ve kararını nasıl izah edecektir? U dönüşü yapan, sürekli çark eden ve geriye adımlarla bizim fazlasıyla dikkatimizi çeken AKP'nin ve CHP'nin, bu mesele karşısında alacakları tutum, onların inandırıcılığı ve siyasi kaliteleri bakımından da test olacaktır."
Gül'e 301. maddeyi sordu
Bahçeli, kanun değişikliği hakkında Gül'ün yaklaşımını, "son derece ikircikli ve çifte standartlı" olarak değerlendirerek, "Madem ki Sayın Cumhurbaşkanı, adil ve hakkaniyete uygun cezalar belirlenmesi konusunda dikkatlidir, suç ve ceza arasında adalete uygun bir oranının bulunması gerektiğine atıf yapmaktadır; o halde Türklüğe hakareti düzenleyen 301. Maddenin değiştirilmesinde neden aynı feraseti ve hassasiyeti göstermemiştir?" diye sordu. 
Yeraltı sularındaki azalma, kârı yüzde 10 düşürecek “Ülkenin birinci sorunu ekonomi değil Güneydoğu” Mersin'de yan yatan geminin mürettebatı kurtarıldı Borsa günü düşüşle tamamladı 'Ateşkes' derken İsrail yine Beyrut'u vurdu