Sibirya soğukları geliyor

Türkiye kara teslim. Yüzlerce köy yolu ulaşıma kapanırken hava trafiği de durdu. Akşam saatlerinde kar yağışının artarak devam etmesi bekleniyor.

Abone ol
ANKARA - Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar ve tipi nedeniyle yüzlerce köy yolu ulaşıma kapanırken hava trafiği de durdu. Kar yağışının akşam saatlerinde etkisini artıracağını bildirilirken Meteoroloji buzlanmaya karşı vatandaşı uyardı.
Yağışlar 10 gün sürecek
İstanbul'da hafta başında ise Sibirya üzerinden gelmesi beklenen sisteminde etkisi ile kar yağışının 7 Şubat’a kadar aralıklarla devam etme ihtimalinin yüksek olduğu, gece boyu şehrin kuzey kesimlerinde etkili olan kar yağışının Cumartesi sabahına kadar şehir merkezinde etkili olması ve kuvvetli rüzgârın da etkisi ile tipi şeklinde yağmasının beklendiği duyuruldu.
Kar akşam saatlerinde etkisini artıracak
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün Güler, kuvvetli buzlanma ve don olayları, rüzgar ve kar yağışının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlar ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.
Güler, bugün akşam saatlerinde yer yer kuvvetli kar yağışı görüleceğini ve hava sıcaklığının ortalama 2 derece olacağını belirterek, rüzgarın, kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde 40 ile 60 kilometre hızla eseceğini kaydetti.
Hava sıcaklığının, yarın en düşük eksi 3, en yüksek 2 derece olacağını ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışının görüleceğini ifade eden Güler, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak 50 ile 70 kilometre hızla eseceğini anlattı.
Güler, 29 Ocak Pazar gününün çok bulutlu ve aralıklı kar yağışı en düşük eksi 2, en yüksek 2 derece olacağını belirterek, rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde 40 ile 60 kilometre hızla eseceğini kaydetti.
Buzlanmaya dikkat
Ergün Güler, 30 Ocak Pazartesi günü ise çok bulutlu ve aralıklı kar yağışının görüleceğini ve hava sıcaklığının en düşük eksi 1, en yüksek 1 derece olacağını ifade ederek, rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde 40 ile 60 kilometre hızla eseceğini bildirdi.
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 5 ile 7 derece altında seyredeceğini aktaran Güler, "Kuvvetli buzlanma ve don olayları, rüzgar ve kar yağışının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlar ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor" ifadesini kullandı.
Çığ düştü, araçlar mahsur kaldı
Tunceli-Erzincan karayolunun 45. kilometresindeki 1 ve 2 No'lu çığ tünellerinin bulunduğu mevkide sabah saatlerinde birden fazla yere çığ düştü. Karayolları ekiplerinin yaklaşık 1.5 saat süren çalışması sonucu yol ulaşıma açıldı. 
Tunceli'den çığ düşen bölgeye gelen basın mensuplarının bulunduğu aracın önüne de Tunceli-Erzincan karayolunun 40. kilometresindeki çığ tünelinin olduğu bölgede çığ düştü.
Karayolu bu bölümde de ulaşıma kapandı.
Bölgede mahsur kalan aralarında basın mensuplarının da bulunduğu vatandaşlar, araçlarıyla Erzincan ve Tunceli yönüne hareket etti.
Tunceli-Erzincan karayolunun birçok bölümüne gün içerisinde çığ düştüğünü hatırlatan ekipler, bu bölgede sürücüleri uyarıyor.
Karayolları ekipleri güzergahta düzenli olarak kontrollerin yapıldığını, yolun trafiğe açık tutulması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.
Köylere ulaşılamıyor
Türk Hava Yolları, kötü hava şartları nedeniyle İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa ve Gaziantep seferlerini karşılıklı iptal etti.
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı, Erzurum, Ardahan, Kırklareli ve Sarakya'da toplam 317, Düzce'de 63, Bolu'da 130, Bitlis, Adıyaman ve Adana'da 229 köy yolu ulaşıma kapandı.
Sivas'ta ulaşıma kapalı 453 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.
Sivas merkeze bağlı Kurtlapa köyünde yaşayan Filiz Donak'ın, doğum sancılarının tutması üzerine ekiplerin gayretli çalışmaları sonucu Sivas Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisinde getirildi.
Afyonkarahisar-Ankara karayolu da ulaşıma kapanırken, TEM Otoyolunun Düzce mevkisinde uzun araç kuyrukları oluştu.
Başkentte kar yağışı gece saatlerine kadar sürecek
Ankara şehir merkezinde, kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.
Kar yağışı gece saatlerine kadar devam edecek.
Kar yağışı nedeniyle şehrin ana arterlerinde trafik yoğunluğu oluştu. Zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı, araç trafiğinin yanı sıra yayaların ulaşımını da yavaşlattı.
kar
EURO 2024 Çeyrek Final TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? Biraya zam geldi: İşte güncel fiyatlar... Scholz'den Erdoğan açıklaması: 'EURO 2024 ziyaretini heyecanla bekliyoruz' Büyükekşi, Merih Demiral'a cezayı 'orantısız' buldu İşte Ali Koç'un savcılık ifadesi!