Seçil Erzan bir dava daha: 10 yıla kadar hapsi istendi

Yüksek karlı özel fon vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yargılanan banka müdürü Seçil Erzan'a bir dava daha açıldı. Bu davada Erzan’ın 10 yıla kadar, Erkasap’ın ise 30 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Abone ol

Yüksek karlı özel fon vaadiyle aralarında ünlü futbolcular dahil birçok ismi dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Ömer Kahraman, Volkan Bahçekapılı ve Mert Zeydanlı ‘müşteki’, Nur Erkasap ‘müşteki-şüpheli’, Seçil Erzan ise ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı.

'Erzan’ın yönlendirmesiyle hareket etti'

,ddianamede, Erzan’ın Nur Erkasap’ı banka bünyesinde yatırım yapacağını söyleyerek kandırdığı, fona para yatırmaya ikna ettiği, Erkasap’tan 500 bin dolar parayı teslim aldığı ve aralarındaki ilişkinin bankacı-müşteri ilişkisinden öteye geçtiği aktarıldı. İddianamede, Nur Erkasap’ın, Erzan’ın yönlendirmesiyle hareket ederek hesabına gelen paraları zaman zaman bizzat gidip teslim aldığı, elde ettiği paraları ise Erzan’a teslim ettiği kaydedildi.

'Eylemlerinden haberdardı'

Seçil Erzan ile Nur Erkasap arasında çok sayıda para alışverişine ilişkin yazışmaların bulunduğunun tespit edildiğinin aktarıldığı iddianamede, Erkasap’ın başlangıçta Erzan’a inanarak fon vaadiyle para yatırdığı, mağdur konumda bulunmasına rağmen zamanla Erzan ile kurduğu yakın güven ilişki sonucu Erzan’ın dolandırıcılık eylemlerinden haberdar olduğu, buna rağmen ilişkisini sonlandırmayarak, bilerek ve isteyerek müştekiler Zeydanlı, Bahçekapılı ve Kahraman’a yönelik ‘dolandırıcılık’ eylemlerine iştirak ettiği belirtildi.

'Aramızda abla-kardeş ilişkisi vardı'

Nur Erkasap, iddianamedel ifadesinde teknik direktörü olan eşinin finansal işleriyle bizzat kendisinin ilgilendiğini belirterek şunları söyledi: "Ben 500 bin dolar şeklinde Seçil Erzan’a elden parayı bizzat bankadaki odasında verdim. Ben ve eşim, Fatih Terim ve ailesi ile normal hayatımızda oldukça sık görüşen iyi ilişkileri olan kişileriz. Volkan Bahçekapılı’yı da Terim’in damadı olması sebebiyle tanırım. Parasal işlerimi Erzan yönettiği için ben de güvenip hiçbir şeyden şüphe etmeden Bahçekapılı’nın hesabıma para göndermesini kabul ettim. Hesabıma 1 milyon dolar para gelmişti. Aynı gün çekip Erzan’a elden verdim. Erzan ile aramızda abla kardeş ilişkisi vardı. Erzan bana ara ara fonda açıklık bulunduğunu, para girişi yaparak kapatılması gerektiğini söyleyerek hesabıma para geleceğini ve çekip ona vermemi istiyordu. Birkaç kez çekip Erzan’a bu şekilde para verdim. Hesabıma 5 milyon 884 bin lira para Ömer Kahraman tarafından gelmiş, ben bunu bile çok sonradan öğrendim. Para gelince Seçil beni arıyor, ben de parayı çekip kendisine teslim ediyordum. Onun tarafından kandırıldım."

Erzan iddiaları reddetti

Şüpheli Erzan’ın ise ifadesinde, Erkasap'ın da para yatırmak istediğini ancak nakit parası olmaması nedeniyle para yatıramadığını söyleyerek, "Tam tarihini hatırlayamadığım bir gün şubede odamda Nur Erkasap ile birlikte Mert Zeydanlı'nın olduğu bir senet oluşturduk. Bu senede Nur Erkasap borçlu olarak yazılıyordu. Ben de kefil oldum. Zeydanlı da alacaklıydı. Sonra senedin vadesi geldiğinde ben Zeydanlı ile konuşup senedi iptal ettirdim. Erkasap'tan nakit para hiç almadım’’ dediği aktarıldı.

'Erzan ile birlikte hareket ettiği anlaşılmıştır'

Bankanın teftiş kurulunun hazırladığı rapora da yer verilen iddianamede, "Nur Erkasap, Mert Zeydanlı'nın Seçil Erzan'a para vermesi hususunda güven sağlamak için, borçlusu kendisi olan senedi Zeydanlı'ya vermiştir. Volkan Bahçekapılı, Seçil Erzan'a ulaştırması için 400 bin dolar tutarındaki parayı Nur Erkasap'ın hesabına transfer etmiştir. Bunlardan ve Nur Erkasap'ın yazdığı nottan hareketle adı geçenin Seçil Erzan'ın gerçekleştirdiği işlemlerden haberdar olduğu ve Erzan ile birlikte hareket ettiği anlaşılmıştır’’ denildi.

İstenen cezalar

İddianamede müşteki şüpheli Nur Erkasap’ın ‘tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık’ suçundan toplamda 9 yıldan 30 yıla kadar hapis, Seçil Erzan'ın ise Erkasap'a yönelik ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Adnan Polat'ın babası İbrahim Polat hayatını kaybetti İşte vizesiz seyahat edilebilecek 5 ülke Seçil Erzan bir dava daha: 10 yıla kadar hapsi istendi Arçelik ve YongaTek ortak yerli çip tasarlayacak ABD'de tüketici güven endeksi temmuzda yukarı yönlü revize edildi