”Savunmaya ayrılan kaynak, halkın refahı için kullanılabilir”

TÜSİAD Başkanı Boyner, krizin boşa harcanmaması gereken muhteşem bir fırsat olduğunu belirtti.

Abone ol

ATİNA- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, "Türkiye ile Yunanistan arasındaki savunma harcamaları için ayrılan kaynak, iki ülke halkının refahı için kullanılabilir" dedi.

Boyner, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı çerçevesinde Atina'da gerçekleştirilen Türk-Yunan İş Forumu'nda konuşma yaptı.

Katılımcıları Yunanca selamlayarak konuşmasına başlayan Boyner, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ticaret ve yatırım imkanlarının daha da artırılabileceğini vurguladı.

Krizin, boşa harcanmaması gereken muhteşem bir fırsat olduğunu belirten Boyner, bu çerçevede her iki ülkenin daha çok işbirliği yapabileceğini kaydetti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da bugün yapılan toplantının önemine dikkat çekerek, Türkiye ile Yunanistan arasında 49 yıl içerisinde sadece yedi anlaşma yapılırken bugün 22 anlaşma birden yapıldığına dikkat çekti.

Hisarcıklıoğlu, Türk iş adamlarıyla Yunan iş adamlarının bugünkü toplantılar çerçevesinde, 200'ü aşkın iş görüşmesi gerçekleştirdiğini de kaydetti.

Türkiye'nin, Yunanistan'a yönelik yatırımlarını artıracağını belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Ziraat Bankasının, Yunanistan'daki faaliyetlerini genişleteceğini de bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de yatırım yapan National Bank of Greece ile Ziraat Bankasının, Türkiye'deki iş ortamının daha uygun olduğu konusunda hem fikir olduklarını kaydetti.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur