Savcılar hesap verecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bazı savcıların demokrasiyi katlettiklerini ve özgürlükleri sınırlandırdıklarını savundu.

Abone ol

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı savcıların "demokrasiyi katlettiklerini ve özgürlükleri sınırlandırdıklarını" dile getirerek, "Demokrasiyi katleden savcılara, özgürlükleri sınırlayan savcılara sesleniyorum. Türkiye'de demokrasi ve özgürlüklerin olmadığını siz kanıtladınız. Bugün iktidarın gücünü arkanızda görebilirsiniz. Ama hiçbir güç baki değildir. Gün gelecek, siz de bunun hesabını vereceksiniz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "8 yıl boyunca manşetine karıştığımız gazete oldu mu" sözlerine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Fatih Altaylı'nın, 21 Nisan 2007'de Sabah gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğinden ayrılırken yazdığı mektupta gazetenin manşetine müdahale edildiğini anlattığını anımsatarak, "Hitler'in yaptığından ne farkı var bunların? Şimdi kalkmış, milletin gözünün içine baka baka, bütün bu olan olayları bile bile ‘Biz manşetlere mi müdahale ediyoruz' deme cüretini gösteriyor, ağırıma giden de bu" diye konuştu.

Ulaştırma teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi İngiltere'deki sandık çıkış anketleri belli oldu Torbalı’da istihdam için 10 bin kişi aranıyor Yabancı 13 hafta sonra DİBS’te satışa geçti Akaryakıttaki ÖTV’nin sübvanse edilmesini bekliyoruz