Savcı görevden alındı

MİT'çileri ifadeye çağıran savcı Sadrettin Sarıkaya soruşturmadan alındı.

Abone ol
İSTANBUL - MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş'i ifadeye çağıran Sadrettin Sarıkaya görevden alındı. 
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağrıldığı soruşturmanın özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Bilal Bayraktar ve özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya tarafından yürütüldüğünü hatırlatarak, dosyanın, dosyanın Sarıkaya'dan alındığını söyledi. 
Başsavcıvekili Seçen, soruşturmanın bundan sonra Bilal Bayraktar ile birlikte özel yetkili Cumhuriyet Savcıları İsmail Işık ve Adem Özcan tarafından yürütüleceğini kaydetti.
Biz görevimizi yaptık
Öte yandan Soruşturmadan el çektirilen Sarıkaya, "Başsavcının takdiri biz görevimizi yaptık" yorumunda bulundu.
Başsavcılığın tasarrufu
HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı KCK soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağıran Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın soruşturmadan alınmasına ilişkin soruları yanıtladı. Sarıkaya'nın soruşturmadan alınmasını Başsavcılığın tasarrufu olarak değerlendiren Okur, Cuma akşamına kadar Savcı Sadrettin Sarıkaya'ya ilişkin herhangi bir şikâyet dilekçesinin HSYK'ya gelmediğini ifade etti. Okur, "Başsavcılığın tasarrufu. HSYK'ya savcı hakkında herhangi bir şikayet dilekçesi Cuma akşamına kadar gelmedi. Başsavcılık soruşturmadan almayı işbölümüne göre değerlendirmiş olabilir. Sarıkaya hakkında HSYK'da herhangi bir işlem yok" dedi.
Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti