Satışta Türk şirketi bir adım önde

Saab'ın satışında GM'in Saab'ı bu ülkelere satmak istememesinden dolayı, Türk şirketin Çinli ve Hintli firmalara göre bir adım önde olduğu bildirildi.

Abone ol
İSTANBUL - Brightwell Holdings BV Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, Manas, Saab'a teklifte bulunacak olan Çinli ve Hintli firmalara göre, GM'in Saab'ı bu ülkelere satmak istememesinden dolayı, Türkiye'nin bir adım daha önde olduğunu belirterek, "Biz bir adım öndeyiz bu kesin ama, bizim adım atıp atmayacağımız belli değil. Dolayısıyla bizim bir adım önde olup olmamazın ne kadar önemi var onu bilemem. Data room'u görmemiz gerekiyor" dedi.
Manas, uzun süredir mali kriz yaşayan ve iflas başvurusunda bulunan İsveçli otomotiv üreticisi Saab'ın satın alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, ortağı Zamier Ahmed ile önceki gün Saab'ın Üst Yöneticisi (CEO) Victor Muller ile bir görüşme daha yaptıklarını ve konuyu yakından takip ettiklerini kaydetti.
Manas, Saab'ın satın alınmasında anahtar rolü General Motors'un (GM) oynadığını ve GM'in yaklaşımının çok çok önemli olduğunu dile getirerek, Saab Üst Yöneticisi (CEO) Victor Muller'in de, GM'nin, şirketin satılmasında anahtar rolü oynadığını bildiğini ve bu gidişle Saab'ın satılmasının zor olduğunu düşündüğünü aktardı.
GM'in, onayı olmadan böyle bir satışın gerçekleşme şansının bulunmadığına işaret eden Manas, diğerleri Çinli ve Hintli şirketler olmak üzere, iflas masasına teklif vermek için kendileri ile birlikte üç şirketin gizlilik anlaşması imzaladıklarını bildirdi.
Manas, Saab'a teklifte bulunacak olan Çinli ve Hintli firmalara göre, GM'in Saab'ı bu ülkelere satmak istememesinden dolayı, Türkiye'nin bir adım daha önde olduğunu belirterek, "Biz bir adım öndeyiz bu kesin ama, bizim adım atıp atmayacağımız belli değil. Dolayısıyla bizim bir adım önde olup olmamazın ne kadar önemi var onu bilemem. Data room'u görmemiz gerekiyor" dedi.
"İki hafta içinde belli olur"
Kendi amacının Saab'ı satın aldıktan sonra mevcut hatlarını kullanmak olmadığına işaret eden Manas, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Benim amacım bir markayı arkamıza alıp Türkiye'de özellikle elektrikli arabayı ortaya çıkarabilmek. Saab'ın şu anda elektrikli arabası da hazır. Dolayısıyla elektrikli araba benim önceliğim. İki hafta içinde teklif verip vermememiz belli olacak."
Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti