Sarkozy'nin teklifi Merkel'den veto yedi

Alman Şansölye, Fransa Cumhurbaşkanı'nın 'para basarak krizi aşma' formülüne karşı çıktı.

Abone ol

BRÜKSEL - Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin aşılması için Avrupa Merkez Bankası'nın para basma matbaalarını çalıştırmak isteyen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya engeline takıldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de yaptığı açıklamada, para basarak krizden çıkmanın mümkün olmadığını vurgulayarak, "Eğer politikacılar Avrupa Merkez Bankasının Euronun zayıflığı sorununa çözüm getireceğini düşünüyorlarsa, olmayacak duaya amin diyorlar" ifadesini kullandı.

Borç krizine sadece siyasi çözüm bulunabileceğini kaydeden Merkel, bütçe açığı veren ülkelerden harcamaları kısmalarını istedi.

Fransa'nın bütçe açığı alarm vermesine rağmen gelecek yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerine dek ciddi kemer sıkma önlemlerine başvurmayı düşünmeyen Sarkozy, ABD ve İngiltere örneklerinde olduğu gibi Avrupa Merkez Bankasının para musluklarını sonuna kadar açmasını talep ediyordu.

Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var