Sanayide temkinli iyimserlik

Merkez Bankası'nın 2 bin imalat sanayi işyerinde gerçekleştirdiği İktisadi Yönetim Anketi'ne göre, sanayicilerin yatırım eğiliminde artış var. Her dört sanayiciden sadece biri iç talepte artış bekliyor.

Abone ol

Naki BAKIR

ANKARA - İmalat sanayii, 2011yılına ihtiyatlı, ancak görece iyimser hedeflerle giriyor.

DÜNYA, Merkez Bankası'nın yılın son ayında yaklaşık 2 bin imalat sanayii işyerinde gerçekleştirdiği İktisadi Yönelim Anketi'ne verilen yanıtlardan yararlanarak, imalat sanayii işyerlerinin 2011 yılı beklentileri ve vizyonunu belirledi. Buna göre üretim, iç piyasa ve ihracat siparişleri ve istihdama ilişkin beklentiler 2011'de ekonomide toparlanmanın yavaş seyrini sürdüreceği öngörüsüne işaret ediyor.

İlk çeyreğe ilişkin olarak, yaklaşık dört sanayiciden sadece birinin iç talepte artış beklentisi ve buna paralel olarak üretimi artırma eğiliminde olduğu görülüyor. Sanayicilerin yatırım eğilimindeki artışın ise daha güçlü olduğu dikkati çekiyor. Sanayicilerin yarıya yakını, birim maliyetlerde artış öngörürken, bunun da ürün fiyatlarına yansıması bekleniyor. Sanayicilerin tamamına yakını ise kısa vadeli TL faiz oranlarının aynı düzeyde kalması ya da düşmesini bekliyor.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

Sevil Üstekin hayatını kaybetti İşte İstanbul'daki barajların doluluk oranı Bodrum'un su sorunu çözülecek mi? 1 milyar TL'lik ödenek MHP lideri Bahçeli Malazgirt mesajında CHP'ye yüklendi Bakırköy'de tır İETT otobüsünün üstüne devrildi, altı kişi yaralandı