Sağanak yine can aldı

Şiddetli sağanak yağış sonucu taşan Kurbağalıdere'nin sularına kapılan belediye işçisi hayatını kaybetti.

Abone ol

İSTANBUL - İstanbul'da önceki gün başlayan ve etkisini sürdüren sağanak yağış yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Sağanak yağış, Kadıköy, Üsküdar, Pendik ve Tuzla başta olmak üzere Anadolu Yakası’nda etkili oluyor.

Kurbağalıdere taştı

Kadıköy'de Kurbağalıdere'nin taşması sonucu Fikirtepe Köprüsü ve Mandra Caddesi'ndeki onlarca araç su altında kaldı. Dereye düşen belediye işçisi öldü.

İstanbul'da özellikle Anadolu Yakası'nda etkili sağanak  nedeniyle Kadıköy'deki Kurbağalıdere, Yeni Salı Pazarı'nın kurulduğu yere yakın bölümde taştı. Taşma sonucu sular, Fikirtepe Köprüsü ile Mandra Caddesi'ni etkisi altına aldı.

Köprü ve Mandra Caddesi'ndeki onlarca araç mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar ile içindekilerin kurtarılması için olay yerine çok sayıda iş makinesi, itfaiye aracı, ekip ve ambulans sevk edildi.

Yağış nedeniyle Ümraniye, Pendik ve Tuzla'da bazı ev ve işyerlerini de su bastı.

Kurbağalıdere'ye düşen kişinin Ataşehir Belediyesinin temizlik işlerini yürüten taşeron firmanın çalışanı olduğu bildirildi.

Ölen işçi Mevlüt Macit taşeron firmada çalışıyordu

Ataşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, İçerenköy Talimhane durağının alt kısmında Kurbağalıdere'nin bağlantısının olduğu bölümde, İstanbul'daki sağanak yağış nedeniyle su taşkını meydana geldi.

Buradaki tahliye çalışmalarına destek amacıyla, Ataşehir Belediyesinin temizlik işlerini yürüten Altaş firmasından işçiler de olay yerine geldi.

Tahliye ve su altında kalan eşyaları kurtarma çalışmaları sürerken ayağı kayan firma çalışanı Mevlüt Macit, dereye düştü. Arkadaşlarının kendisini kurtarmak için attığı ip kopan Coşkun, sular arasında kayboldu.

Fikirtepe Köprüsü ve Mandra Caddesi üzerindeki su tahliyesi çalışmaları sırasında, su içerisinde görülen kişinin de Coşkun olduğu öğrenildi. Coşkun'u suda ve Kurbağalıdere'nin denize döküldüğü yerde arama çalışmaları sürüyor.

Bu arada, Kurbağalıdere'nin taştığı Fikirtepe Köprüsü ve Mandra Caddesi üzerinde mahsur kalan 20'nin üzerindeki araçta hasar oluştu. Hasar gören araçlar belediye ekipleri ve vatandaşların çalışmalarıyla kaldırıldı.

Cerrahpaşa Tıp'ta zemin kaydı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, Cerrahi Biyokimya Merkez Laboratuvarı zemin kayması nedeniyle hizmete kapatıldı.

İstanbul'da iki gündür etkili olan yağmur nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Cerrahi Biyokimya Merkez Laboratuvarında zemin kayması yaşandı. İki katlı laboratuvarın bodrum katındaki duvarlarda da çatlak meydana geldi.

Hastane özel güvenlik birimi laboratuvar önünde güvenlik önlemi alırken, hastalar acil içerisinde bulunan laboratuvara yönlendiriliyor.

Yağışlar gece hafifliyor, sabah tekrar kuvvetleniyor

İstanbul'da 2 gündür etkili olan sağanak yağışın bu gece hafiflemesi, ancak yarın sabah saatlerinden itibaren yeniden kuvvetlenmesi bekleniyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışın gece hafif olarak aralıklarla devam etmesi, yarın sabah saatlerinden itibaren ise tekrar kuvvetlenmesinin beklendiğini bildirdi.

Kentte Perşembe gününden itibaren yağış beklenmediğini ifade eden Yıldırım, hava sıcaklıklarının 27 dereceye çıkacağının tahmin edildiğini kaydetti.

Fatih'te tarihi binanın çatısı çöktü

Fatih'te, iki katlı tarihi bir binanın çatısı yağmur nedeniyle çöktü.

Fatih Balat Derviş Ali Mahallesi Karapapak Sokak'taki tarihi iki katlı bir binanın çatısı, İstanbul'daki sağanak yağışa fazla dayanamadı.

Aşırı yağışın etkisiyle çatının çökmesi sırasında evde bulunan ev sahibi İnan Altın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın sabah saatlerinde meydana geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Çatı inince komşular bana seslendi. Ben evin içindeydim, ancak dışarı çıkamadım, içeride kaldım. Daha sonra hemen zabıta ekipleri geldi ve binanın birinci katını yıktılar. Giriş katı ise duruyor. Ekipler, bana burada kalmamın tehlikeli olduğunu, eve giremeyeceğimi ve belediyenin bana bir yer temin edeceğini söylediler. Ben de Belediyeye giderek, durumumu anlatacağım."

Evde yalnız yaşadığını da sözlerine ekleyen Altın, evin tarihi bir bina olduğunu da vurguladı.

Bu arada, aynı mahallede yaşayan bazı vatandaşlar da mahallede birkaç tane daha çok eski tarihi bina bulunduğunu, kendilerinin ve çocuklarının tehlikede olduklarını, Belediyenin bu binalar için bir an önce çözüm üretmesi gerektiğini söyleyerek tepki gösterdiler.

Ataşehir'de su baskını

Ataşehir Yenisahra Mahallesi'nden geçen Örnek Deresi'nin taşması sonucu çevredeki çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Sel nedeniyle bir işyerinin duvarları çökerken Yenisahra Stadı da su altında kaldı. Belediye ekipleri iş makineleri ile dere yatağını temizlemeye çalışıyor.

Avrupa yakasında trafik durma noktasına geldi

Avrupa yakasında da aniden bastıran yağmur nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Aşırı yağmur nedeniyle E-5 ve TEM çevreyolunda büyük yoğunluk yaşanıyor.

Boğaziçi Köprüsü yolu kilitlendi

Kadıköy Uzunçayır'da yolun ortasında kalan belediye otobüsü trafiğin tıkanmasına neden oldu. Boğaziçi Köprüsü yolu kilitlendi.

Okullar tatil değil

Dün yağış nedeniyle eğitime ara verilirken, okulların bugün tatil edilmesinin şu an için söz konusu olmadığı belirtildi.

AKOM: İki günde İstanbul'a metrekareye 135 kg. yağış düştü

İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi'nden kenti etkileyen yağışla ilgili açıklama yaptı:

"İstanbul'u dün etkisi altına alan yağış bugün sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam ediyor. Sağanak yağış özellikle Anadolu bölgesinde etkili oldu. D-10 karayolu Tuzla, Pendik, Kadıköy Uzun Çayır, Unkapanı köprüsü, Üsküdar Kurbağalıdere ve Küçüksuderesi taştı. Bölgede mahsur kalan araçlar itfaiye ve yol bakım ekipleri tarafından çekildi. Yağışların etkili olduğu bölgelerde, 1278 ihbar İSKİ, İtfaiye ve Yol Bakım Onarım müdürlüğü ekipleri tarafından değerlendirildi. İstanbul'da Son 30 dakika 45 kg. yağış düştü. Son iki günde İstanbul'a metrekareye 135 kg. yağış düştü."

Yağışlar bugün de devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışlar bugün de

yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek. Yağışların; İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas, Çorum, Amasya, Tokat ve Malatya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Doğu Anadolu'nun batısı ile İç Anadolu'nun doğusunda 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar kuzey ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli esecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Çanakale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ ve Ardahan çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Meclis'te kavga: Vekiller birbirine girdi CrowdStrike, küresel yazılım sorununa neden olan hatayı açıkladı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığına yeniden seçildi Borsa günü düşüşle tamamladı