S-300 belirsizliği sürüyor

Rusya'ya gelişmiş hava savunma sistemleri olan S-300'lerin İran'a teslimi için süre istiyor

Abone ol
TAHRAN – İran Meclisi, Rusya'nın gelişmiş hava savunma sistemleri olan S-300'leri teslim etmesi için bu ülkeye ''süre verilmesini'' talep etti.
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkan Vekili Hüseyin Subhaniniya, S-300 savunma sistemlerinin teslimi konusunda Rusya'ya belirli bir tarihe kadar süre verilmesi için askeri yetkililere çağrıda bulundu.
''Rusya'nın, S-300'leri İran'a vermesi için imzaladığı anlaşmanın üzerinden uzun süre geçti;;  diyen Subhaniniya, ''Rusya, füzelerin tesliminde bilinmeyen teknik sorunları gündeme getiriyor. Başka gerekçelerin değil de teknik sorunların olmasını umarız;; ifadesini kullandı.
İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi de, S-300 füzeleri anlaşmasıyla ilgili olarak Rusya'dan taahhütlerini yerine getirmesini beklediklerini söylemişti.
S-300 füzelerinin alımı konusunda Rusya ile anlaşma yapıldığını belirten Tümgeneral Firuzabadi, ''S-300'lerin teslimi için öngörülen sürenin üzerinden aylar geçmesine rağmen Rusya, niçin bu konuda gerekli izni vermiyor'' diye sormuştu.
İran ve Rusya'nın gelişmiş uzun menzilli hava savunma sistemleri S-300'lerin alım satımıyla ilgili 2007'de Kremlin'de anlaşma imzalamalarının ardından taraflarca yapılan açıklamalardaki farklılık sürüyor.
Tahran'ın, olası İsrail ve ABD saldırısına karşı hava sahasını güçlendirmek için S-300 savunma sistemi konusunda Rusya'yı ikna çabalarından istediği sonucu henüz alamadığı belirtiliyor.
İran ile yapılan askeri işbirliğini ''uluslararası taahhütler çerçevesinde'' sürdürdüğünü kaydeden Rusya'nın S-300'ler konusundaki belirsiz politikasıysa devam ediyor.
Bazı sosyal ağ ve sitelere soruşturma başlatıldı BinBin’in halka arzı başarıyla tamamlandı Fransızlar yatırım için kur istikrarı bekliyor Eren: Irak'ta, 5 milyar dolarlık proje üstlenebiliriz Turizmde eski kazanç yok yatırımda geri dönüş uzadı