RWE'den rekor kâr

Enerji devi RWE geçen yılki net kârını 4 milyon euro olarak açıkladı.

Abone ol

İSTANBUL - Enerji şirketi RWE, 2010'da 3,8 milyon euro net kar sağladığını açıkladı. RWE tarafından yapılan açıklamada, şirketin 2010 yılı Avrupa sonuçlarının Almanya'nın Essen kentinde basın toplantısıyla açıklandığı belirtildi.

Toplantıda, RWE'nin 2010 yılında rekor gelir elde ettiği, hedeflerini aşarak çok başarılı bir mali yılı geride bıraktığı ve daha zorlu piyasa koşullarına hazırlandığı dile getirilen açıklamada, RWE için 2010 yılının başarılı sonuçlanmasının en önemli etkeninin Almanya'daki elektrik üretimi olduğu ifade edildi.

Şirketin dış gelirlerinin 2009 yılına göre yüzde 12 oranında artarak 53,3 milyar euro düzeyine çıktığı, faaliyet getirisinin yüzde 8 oranında artışla 7,7 milyar euro, net kazancının ise yüzde 6 artışla 3,8 milyar euro olduğu açıklandı.

RWE Üst Yöneticisi (CEO) Jürgen Grossmann, yaptığı açıklamada RWE'nin geçen yıla oranla çalışan sayısında da artış yaşandığı dile getirerek. Bilanço tarihi itibariyle 70 bin 856 çalışanı bulunan RWE'nin, bu rakamı geçen yılın aynı tarihine göre 130 kişi artırdığını ifade etti.

2011 öngörüleri

Enerji sektörünün karşılaşacağı zorlu koşullardan ötürü RWE'nin öngörüleri, 2011'deki FAVÖK miktarının 2010'daki rekor sonuçtan sonra yüzde 15 azalacağını gösteriyor. Amortismanı ve değer kaybını içeren faaliyet kazançlarının yaklaşık yüzde 20 azalacağı belirtilirken, temettünün belirlenmesine esas olan net kazancın ise yüzde 30 civarında düşmesi bekleniyor.

EURO 2024 Çeyrek Final TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? Fransa yarı finalde İspanya'nın rakibi İstanbul'da göktaşı mı düştü? EURO 2024'te ilk yarı finalist İspanya! Biraya zam geldi: İşte güncel fiyatlar...