Rapor kamuoyuyla paylaşılmalı

Bakan Yıldırım, Yazıcıoğlu'nun kazasına ilişkin raporu DDK'nın kamuoyuyla detaylı olarak paylaşması gerektiğini berlirtti.

Abone ol

ANKARA - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatlarını kaybetmesine yol açan helikopter kazasına ilişkin hazırladığı raporun kendilerine ulaşmadığını belirterek, "Bana garip gelen şey, DDK'nın yargıda olan ve ayrıca defalarca konu hakkında uzmanlıkları tartışma götürmeyen kişi ve kurumlarca yapılmış çalışmanın üzerine hangi uzmanlık marifetiyle böyle bir sonuca ulaştığını herhalde önümüzdeki günlerde kamuoyuyla daha açık ve detaylı olarak paylaşacaklardır" dedi.

Polis Meslek Yüksekokulları ile İl Emniyet Müdürlüklerinde akıllı sınıfların kurulmasına ilişkin protokol, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay arasında imzalandı.

Yıldırım ve Atalay, Ulaştırma Bakanlığındaki törende soruları yanıtladı. 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazadan 4 gün sonra bir fotoğraf yayınlandı. Bu fotoğrafta helikopterin uçuş bilgilerinin yer aldığı CPRS cihazının bulunduğu ancak daha sonraki fotoğraflarda bu cihazın söküldüğü ifade edildi. Bu DDK raporuna da yansıdı. Bu kayıp parçalarla ilgili Ulaştırma Bakanlığının yaptığı bir çalışma var mı?" sorusu üzerine, kazanın olduğu andan itibaren devletin bütün imkanlarıyla seferber olduğunu, kaza raporunun da yaklaşık 9 ay sonra kamuoyuyla paylaşıldığını söyledi.

Kazanın pilotaj hatasından kaynaklandığının tespit edildiğini anımsatan Yıldırım, ancak daha sonraki iddialar üzerine TBMM'de bu konuyla ilgili iki komisyon oluşturulduğunu, 4'er ay süren çalışmalardan sonra bu komisyonların raporlarının da kamuoyuna açıklandığını belirtti.

Yıldırım, DDK'nın da bu konuyla ilgili bir çalışma yaptığını ve hazırlanan raporun kamuoyuna açıklandığını belirterek, şunları söyledi:

"Ancak hepimiz biliyoruz ki, biri hariç kazazedelerin tamamının, kazadan sonra ilk bir saat içerisinde vefat ettiği belirtildi. Bu kazayla ilgili birçok spekülasyon yapıldı, yapılmaya da devam ediliyor. Devlet Denetleme Kurulunun raporu henüz bize ulaşmış değil. Kaldı ki konu halen yargıda. Kazazedelerin yakınları ve sayın Genel Başkanın mensup olduğu parti bu konuyu yargıya taşımıştır. Yargı bu konuda gerekli kararı verecektir. Bana garip gelen şey, Devlet Denetleme Kurulunun yargıda olan ve ayrıca defalarca konu hakkında uzmanlıkları tartışma götürmeyen kişi ve kurumlarca yapılmış çalışmanın üzerine hangi uzmanlık marifetiyle böyle bir sonuca ulaştığını herhalde önümüzdeki günlerde kamuoyuyla daha açık ve detaylı olarak paylaşacaklardır. Tabii ki kaza olmasını hiç bir zaman arzu etmeyiz. Ama olan kazanlardan da kaza çıkarmanın, bu ülkede görev yapan kamu görevlilerine layık görülen bir şey olmaması gerektiğini düşünüyorum."

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu