"Yüzde 10 iş bağlansa, ihracat kapısı açılır"

TGSD Başkanı Negrin, 3. Moda Tekstil ve Hazır Giyim Konferansı'na katılacak gruplarla yüzde 10'luk iş bağlansa 600-700 milyon dolarlık ihracat yapılabileceğini söyledi.

Abone ol

İSTANBUL- Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, 6-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek moda, tekstil ve hazır giyim konferansı ve sergisine Türkiye'den 7-8 milyar dolarlık alım yapan grupların katılacağını belirterek, "Sadece yüzde 10 oranında iş bağlansa 600-700 milyon dolarlık ihracat kapısı açılır" dedi.

Negrin, TGSD tarafından düzenlenen 3. İstanbul Moda, Tekstil & Hazır Giyim Konferansı ve Sergisi'nin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 6-7 Mayıs 2010 tarihleri arasında İstanbul Hilton Convention Center'da gerçekleşecek olan konferans ile "B2B" (Business to Business) modelini kullanıma açacaklarını belirtti.

Dünyada moda akımlarını yönlendiren ve gelecekle ilgili fikirler üreten insanların konferansa konuşmacı olarak geleceklerinin altını çizen Negrin, bu kişilere özel bir para ödemediklerini, tamamen Türkiye'ye ve TGSD'ye olan inançları sebebiyle bu konferansa katıldıklarını söyledi.

Negrin, konferansta, Türkiye'den 7-8 milyar dolarlık alım yapan alım gruplarının Türk tüketicilerle buluşacaklarını belirterek, "10 tane giyim sanayicisi bu alım gruplarının ayağına gitse kapısının içerisinden giremezler. Sadece yüzde 10 oranında iş bağlansa 600-700 milyon dolarlık ihracat kapısı açılır. Geçen sene 120 üretici ile 30 alım grubunu 700 kere görüştürdük. Bu sene 200 üreticiyi 40 dış alım grubu ve 10 yerel markayı bin 500 kere görüştürmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Amerika, Avrupa, İskandinavya ile çevre ülkelerden önemli isimler bir araya geliyor

Sektörün geleceğine yön veren ve yüzlerce büyük firmayı bir araya getiren konferansta yapılacak binin üzerinde birebir iş görüşmesinde milyonlarca dolarlık ticarete kapı açılacağını dile getiren Negrin, konferansa ilişkin şunları kaydetti:

"İstanbul Avrupa Kültür Başkenti 2010 proje ortağı olan 3. Moda Tekstil&Hazır Giyim Konferansı ve Sergisi bu yıl da Yeni teknolojilerin, uygulamaların ve bilgilerin paylaşılacağı uluslararası konferans, zengin içeriği ve yenilikçi konseptiyle, iç ve dış çevrelerin ilgisini çekecek görkemli bir etkinlik olarak dünya tekstil ve hazır giyim sektörü takviminde yerini aldı. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile Devlet Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış'ın açılışını yapacakları konferansa, 1881'den günümüze İtalya'nın moda ve kozmetik sektöründeki efsane ismi Cerruti'nin Yönetim Kurulu Başkanı Antonio Cerruti onur konuğu ve özel konuşmacı olarak katılacak. Diğer yandan, havadaki karbondiokside duyarlı çiplerle kumaşa estetik ışıltılar ve ışık saçma özelliği kazandıran Danimarkalı tasarımcı Michel Guglielmi, Ikea ve Motorola'nın geleceğine yön veren 'bilimsel falcı' olarak ünlenen fütürist Liselotte Lyngso, denimin dünyadaki en önemli ismi Adriano Goldschmied, Cotton Council International Türkiye Program Direktörü Marsha Powell gibi birçok yerli ve yabancı konuk, birikimlerini Türk hazır giyim sektörüyle paylaşacak."

Konferansa katılacak  ofisler:

Ant Dış Ticaret, Apparel Lab, Best Seller, Cherryfıeld Sesby, Colveta, Connor Int. Sourcıng, Contex Tekstıl, El Corte Ingles, Erba, Galatea Sourcıng Ltd., Gerry Weber, Groupe Carrefour, Groupe Zannıer, H&M, Indeso Ltd, Kappahl Tr, Kıngsheen Int, K&L Ruppert, Lara Dış Tıcaret, Lı Fung, Marmara Mümessillik, Mino Tekstil, Mitra, Moda Timkar, More&More, Mosaıctex Representatıon Offıce, M&S, Nordıctex (Gınatrıcot), Otto, Perko, Scantex Ltd, Target, Task Frc, Tesco, Tureks, Us Mümessillik, Varner, Hatemoğlu, Koton, Roman, YKM.

Özgür Demirtaş'tan Teoman'a sert tepki Küresel piyasalar yeni haftaya temkinli başladı İstanbullular dikkat! AKOM'dan uyarı geldi Galatasaray - Young Boys rövanş maçı ne zaman? Dolar/TL'den günün ilk rakamları