"Yunanistan'ın borçlarını ödeyememe olasılığı yüzde 7"

Moody's Analisti Carlson,"Yunanistan'ın programı etkili bir şekilde uyguladığını ve borç/ GSYİH oranının yüzde 150 seviyesinde istikrar bulduğunu düşünüyoruz." dedi.

Abone ol

İSTANBUL- Moody's, Yunanistan'ın borçlarını ödeyememe olasılığının yüzde 7 olduğunu belirtti.

Moody's temel senaryosu kapsamında Yunanistan'ın önümüzdeki 5 yıllık süre içinde borçlarını ödeyemez hale gelmesi olasılığını yüzde 7 olarak değerlendirdi.

Moody's Analisti Sarah Carlson'ın Yunanistan'da Isotimia gazetesinde yer alan  açıklamasında, "Temel senaryomuz altında, Yunanistan'ın kendisinden talep edilen programı etkili bir şekilde uyguladığını ve borç/ GSYİH oranının yüzde 150 seviyesinde istikrar bulduğunu düşünüyoruz." dedi.

Bununla birlikte Yunanistan'ın 10 yıllık tahvillerinin faizi, aynı vadeli Alman tahvili faizlerinin 670 baz puan üzerinde oluşuyor. Bir risk algılaması göstergesi olan bu faiz farkı piyasaların halen Yunanistan'ın iflas riskini önemsediğini gösteriyor.

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım Uçak filosu 43 bin 430’a, yolcu sayısı 20 milyara yükselecek Fiberde dönüşüm olmazsa yıllık bedeli 19 milyar dolar olur