"Yasakçı zihniyet değil mahkleme kararı"

Maliye Bakanı Şimşek, "Twitter'ın kapatılması yasakçı bir zihniyetten kaynaklanmıyor, bu bir mahkeme kararının uygulanması" açıklamasını yaptı

Abone ol

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter'a erişimin engellemesinin yasakçı bir zihniyetten kaynaklanmadığını, bunun bir mahkeme kararının uygulanması olduğunu söyledi.

TRTHaber'in sorularını yanıtlayan Şimşek, Twitter'a erişimin dün akşam itibariyle engellemesine ilişkin soruları yanıtlarken, "Twitter'ın kapatılması yasakçı bir zihniyetten kaynaklanmıyor, öyle olsaydı diğer sosyal medyaya da uygulanırdı; bu bir mahkeme kararının uygulanması" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (TİB), vatandaşların şikayetleri üzerine, Twitter'da kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle mahkemelerce erişimin dün akşamdan itibaren engelleme kararları verildiğini açıkladı.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Kuzey Irak'a hava harekatı: 37 hedef imha edildi Dilan Polat için 27 yıl hapis talebi İş adamı Nihat Karaarslan Ankara'da silahlı saldırıya uğradı Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç etti