"Terör olmasa, Güneydoğu'ya birkaç milyon turist gelir"

Günay, gelen tursitlerle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki yüz binlerce insanda iş bulabilir.

Abone ol

BOLU- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Terör olmasa Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini birkaç milyon turist ziyaret ettiği zaman, yüz binlerce insanda iş bulabilir. Fakat ne yazık ki asıl o bölgenin hakkını savunduklarını söyleyen insanlar, o halka ihanet ediyorlar" dedi.

Bolu'nun Mengen İlçesinde düzenlenen 26. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali'ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun "Son günlerde artan terör olayları turizmi etkiledi mi?" sorusu üzerine Günay, "Türkiye'nin gelişmesini iyileşmesini hiçbir şey etkileyemez. Ama zaman zaman bu ayak bağları, bu ayak oyunları, ihanetler bizi üzüyor elbette. Bunlar olmasa çok daha hızlı gelişeceğiz. Nereye zarar veriyor bu terör eylemleri asıl o, güya hakkını savunduklarını söyledikleri doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesine zarar veriyor" diye konuştu.

"Doğu'da inanılmaz bir turizm potansiyeli var

"Doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde inanılmaz bir turizm potansiyeli var" diyen Bakan Günay, özetle şöyle konuştu:

"Orada turizmle, şehircilikle ilgili çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Büyük bir potansiyel var. Milyonlarca insan gelebilir. Buralarda iş bulabilir, çalışabilirler, hayatlarını iyileştirebilirler. Ama terör nedeniyle bölgenin potansiyeli çok gerilerde kalıyor. Türkiye'nin bütünündekine değil ama o bölgedeki turizme bir zarar veriyor. Terör olmasa doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesini birkaç milyon turist ziyaret ettiği zaman, yüz binlerce insanda iş bulabilir. Fakat ne yazık ki asıl o bölgenin hakkını savunduklarını söyleyen insanlar, o halka ihanet ediyorlar."

"Son zamanlarda artan terör olaylarını neye bağlıyorsunuz?" sorusu üzerine de Günay, "Geçecek arkadaşlar geçecek, çok fazla panik yapmayın. Şu günlerde Türkiye'nin demokratikleşmesi, barışçıl bir anlayışın gelişmesi doğrultusunda gelişmeler yaşandı. Halkın Ankara'ya olan umudu artmıştı, bazıları bundan rahatsız bazıları demokrasinin, barışın yaygınlaşmasından, kökleşmesinden rahatsız. Çünkü bazıları, gerginlikten besleniyorlar ülkemizde, terörden besleniyorlar, çatışmadan besleniyorlar. Onların son çırpınışlarıdır. Sona erecek. Çünkü Türkiye insanı, doğusu, batısı, kuzeyi güneyi, Türkü, Kürdü, terörün kimseye fayda getirmediğini biliyor, terörle hiçbir sorunun çözülmeyeceğini biliyor. Bunlar bu teröristlerin, ihanet odaklarının son çırpınışlarıdır" şeklinde konuştu.

Galatasaray RFS ile 2-2 berabere kaldı Tuzla'da polise silahlı saldırı Özel: Antalya bundan sonra CHP'nin kalesi olacak MEB, eğitim-öğretim istatistiklerini açıkladı Borsa günü yüzde 1,27 düşüşle tamamladı