"Şikayetleri değerlendireceğiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kadın ve erkek öğrencilerin aynı evi paylaşmasına ilişkin, "Ev olayı ile ilgili bir çok şikayetin olduğu aynı daireyi kız erkek paylaştığı konusunda şikayetler var. Bunları değerlendireceğiz" dedi.

Abone ol

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya'ya gitmek üzere Ankara Esenboğa Havaalanı'nda soruları yanıtladı. 

Kadın ve erkeklerin aynı evi paylaşmasına ilişkin gelen soruları cevaplandıran Erdoğan, karma yurtlarla ilgili çalışmaların yüzde 70 bittiğini, ancak apartmanlarda kalan kadın ve erkeklerle ilgili şikayetlerin geldiğini belirterek, "Kızlarla erkeklerin aynı kampüsü paylaştıkları yurtlar, bundan böyle olmayacak. Ev olayı ile ilgili bir çok şikayetin olduğu aynı daireyi kız erkek paylaştığı konusunda şikayetler var. Bu konuyu sizlerin takdirine bırakıyorum. Muhafazakar demokrat olarak ne gibi çalışmalar yapılabilir, bu çalışmaları yapıp şikayetleri değerlendireceğiz" dedi.

Çalışmaların müstakil evleri ya da özel mülkleri kapsayıp kapsamayacağına ilişkin gelen soruyu da cevaplandıran Erdoğan, "Müstakil evlerde farklı kız ve gencin kalması ne denli uygun olabilir?" dedi. Soruyu soran gazeteciye yönelik de "Siz kızınıza ya da oğlunuza böyle bir şeyi uygun görüyor musunuz?" diye soran Erdoğan, "Eğer yasal düzenlemeler gerekiyorsa bunları yapabiliriz. Şu anda valiliklerin bu konuda inisiyatifi varsa bunları da kullanabiliriz" diye konuştu.

"Fenerbahçe camiası görecektir"

Aziz Yıldırım'ın yeniden Fenerbahçe Başkanlığı'na seçilmesi ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Fenerbahçe camiası takdirini bu yanda kullanmıştır. Bana düşen hayırlı olsun demektir" ifadelerini kullandı. Yıldırım'ın seçim vaatleri ile ilgili bir buçuk senesinin bulunduğunu dile getiren Erdoğan, "Söylenenlerin ne denli temelli olup olmadığını Fenerbahçe camiası görecektir" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, Avrupa Birliği ile açılan yeni fasılla ilgili de "Umarım bu fasıl, bundan önce açılan ve kapanmayan fasılların da kapanmasına vesile olur" değerlendirmesinde bulundu.

Yerel seçimlerle birlikte kabinede revizyon olup olmayacağına yönelik soruyu da cevaplandıran Erdoğan, şöyle dedi:

"Revizyonla seçimlerin alakası yok. Kaldı ki bu yerel seçimdir. Kabinede revizon her zaman her an olabilir. Şu anda böyle bir revizyon olur mu olmaz mı böyle bir düşüncem söz konusu değil. Adaylıklar netleştikten sonra bazı bakan arkadşalarımızdan aday olmak isteyen olursa, bakan arkadaşlarımız da o görevine gitmek durumunda olacak. O arkadaşlarımızın yerine revizyon olabilir"

[PAGE]

Başbakan Erdoğan, Finlandiya, İsveç ve Polonya'ya yapacağı resmi ziyaretler öncesi düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ile ilişkileri çok iyi düzeyde seyreden bu üç ülkeye ziyaretinde bakan ve milletvekillerinin yanı sıra üst düzey kurumların temsilcileri ve iş adamlarından oluşan heyetinin de yer aldığını söyledi. 

Daha önce Finlandiya'yı 2010, İsveç'i 2008 ve Polonya'yı 2009 yılında ziyaret ettiğini anımsatan Erdoğan, "Her üç ülke de Türkiye'nin ikili ilişkileri geliştirmeye önem verdiği ülkeler. Her üç ülke de AB içinde ülkemizin üyelik sürecini içtenlikle ve güçlü biçimde destekleyen dost ülkeler" ifadesini kullandı. 

Erdoğan, Finlandiya'da, Başbakan Jyrki Katainen ile görüşmelerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Sauli Niinistöve ve Meclis Başkanı Eero Heinaluomle ülkeleri arasındaki gelişmeleri değerlendireceklerini aktardı. Erdoğan, İsveç'te Başbakan Fredrik Reinfeldt ve İsveç Kralı XVI. Carl Gustaf ve Parlamento Başkanı Per Westerberg ile görüşeceklerini, Polonya'da ise Başbakan Donald Tusk ile yapacakları ikili görüşmenin yanı sıra cumhurbaşkanı ve meclis başkanı ve senato başkanıyla bir araya geleceklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Polonya arasında dostluk anlaşması imzalanmasının 90. yılı olduğunu, 2014 yılında ise iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 600. yılı dönümünün kutlanacağını belirterek, "Bu bakımdan Polonya'yı ziyaret bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Mevkidaşlarımızla görüşmelerimizde başta siyasi, ekonomik konular olmak üzere, ikili ilişkilerimizin ve işbirliğimizin daha da geliştirilmesi hususlarını ele alacağız" diye konuştu. 

Finlandiya ile İsveç'te Türklerin bulunduğuna işaret eden Erdoğan, onların bölgenin istikrarı ve refahı noktasında birer köprü vazifesi gördüğünü belirterek, bu üç ülkenin dünyadaki gelişmelerini takip ettiğini, insani ve kalkınma yardımlarına kaynak ayırdıkları için müşterek çalışmalar yürütmenin mümkün olduğunu vurguladı. 

"Ülkelerimizi ilgilendiren Suriye ve Mısır başta olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki gelişmeler, Afganistan, Pakistan, Irak, İran ve Balkanlar gibi bölgesel ve uluslararası konularda kapsamlı görüş alışverişinde bulunacağız" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti: 

"2013 ayının ilk 8 ayında Finlandiya ile 993 milyon dolar, yani bir milyar dolar diyebiliriz, İsveç ile 2 milyar dolar, Polonya ile ise yaklaşık 3,5 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleşti. Görüşmelerimizde ticaret hacmimizin artırılmasına yönelik çalışmalarımız olacak ve bu çerçevede ziyaretlerimiz kapsamında her üç başkentte de ekonomik ve ticari işbirliğinin geliştirilmesi, iş adamlarımızın muhataplarıyla yapacağı görüşmeler, onlarla birlikte geleceğe yönelik ülkemizde, ülkelerinde, üçüncü ülkelerde ne gibi adımlar atabiliriz bunların değerlendirmelerini de yapma fırsatı bulacağız. Bu itibarla çok sayıda iş adamımız da ziyaretimizde bana refakat ediyor. Ziyaretlerimizin üç ülkeyle mevcut ilişkilerimizin her alanda daha da geliştirilmesi için yeni fırsat ve imkanlar oluşturacağına, hem ikili hem de çok taraflı işbirliğimize yeni bir ivme kazandıracağına yürekten inanıyorum."   

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama