"Sessiz kalan katliama ortak olur"

Başbakan Erdoğan, "31 Mayısta Akdeniz'de uluslararası hukuk adına çok büyük bir ihlal yaşanmıştır" dedi.

Abone ol

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı ile ilgili olarak, "31 Mayısta Akdeniz'de uluslararası hukuk adına çok büyük bir ihlal yaşanmıştır. Uluslararası sularda gerçekleşen ve tamamen hukuksuz olan bu saldırı karşısında bir kez daha sessiz kalmak bu saldırıyı, daha öncekiler gibi bir kez daha görmezlikten gelmek, insanlık vicdanında yeni bir yara açacaktır" dedi.

Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirilen, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve BM Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) ortaklığıyla düzenlenen "Binyıl Kalkınma Hedefleri Bölgesel Konferansı"nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına değindi.

"Bakın gündemimizi işgal ettiği için söylemek istiyorum.  31 Mayısta Akdeniz'de uluslararası hukuk adına çok büyük bir ihlal yaşanmıştır" diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"İsrail komandoları, Gazze'ye insanı yardım götüren yolcuları da 32 farklı ülkeden sivil yardım gönüllüleri olan gemilere saldırdı ve tam 9 masum insanı katletti. 24 kişi yaralandı. Uluslararası sularda gerçekleşen ve tamamen hukuksuz olan bu saldırı karşısında bir kez daha sessiz kalmak bu saldırıyı, daha öncekiler gibi bir kez daha görmezlikten gelmek, insanlık vicdanında yeni bir yara açacaktır.

Bir devlet tarafından, sorumsuzca, düşüncesizce, korkmadan, çekinmeden yürütülen hukuk ihlalleri, insanlığın adalet duygusunu zedeleyecek, uluslararası örgütlere güveni daha da azaltacaktır. Eğer küresel barış diyorsak, eğer küresel sorunlara birlikte çözüm bulmak bulmak zorunda olduğumuzun samimi şekilde bilincindeysek, bu tür hukuksuzluklara karşı da insani bir duruşu adil bir duruş, kararlı ve cesur bir duruş sergilemek durumundayız. Sessiz kalanlar, tepkisiz kalanlar, görmezden gelenler sadece bu katliamlara ortak olmakla kalmaz gelecekte de yeni saldırıları meşrulaştırmış, yeni saldırılara destek vermiş olurlar."

Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti İkinci el araç satışı sil baştan yenilendi Çelik: Turizm bölgelerindeki doluluk endişe verici Avrupa'nın talebi demir-çelikte Türkiye'ye ihracat rekoru getirdi DiafonBox ile 250 bin evi akıllandıracak