"Resmi Gazete" için YSK'ya başvuru

MHP, seçimin kesin sonuçlarını gösterir kararı yayımlamayan Resmi Gazete'nin yönetimiyle ilgili, yasal sürecin işletilmesi talebiyle YSK'ya başvuruda bulundu

Abone ol

ANKARA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), cumhurbaşkanı seçimine ilişkin kesin sonuçları gösterir kararı yayımlamayan Resmi Gazete'nin yönetimiyle ilgili, yasal sürecin işletilmesi talebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK)  başvuruda bulundu. 

MHP'den yapılan yazılı açıklamada, YSK'nın, 10 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanı seçiminin kesin sonuçlarını, 15 Ağustos'ta ilanen duyurduğu hatırlatıldı. 

YSK'nın, aynı gün, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmak üzere gönderdiği kararın, bugüne kadar yayımlanmadığı belirtilen açıklamada, 298 sayılı yasada, "YSK'nın nihai kararlarının, en kısa sürede Resmi Gazete'de yayımlanması" hükmünün yer aldığı ifade edildi. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk defa halk oylamasıyla gerçekleştiği anımsatılan açıklamada, bu seçimdeki tüm uygulamaların, gelecekte yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerine emsal teşkil edeceği, teamül haline geleceği kaydedildi. 

Bu seçimin, gelecek cumhurbaşkanı seçimlerini de şekillendireceği, uygulanmış veya uygulanacak hukuk dışı kuralların önünü açarak, devletin siyasi yapısını temelinden sarsacak demokrasi dışı olumsuzlukları  beraberinde getireceği savunulan açıklamada, şunlar ifade edildi: 

Siyasi iktidarın menfaatleri lehine suistimal edildi

"Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilliği ve başbakanlık görevlerinin de devam ettiği, Anayasanın 101. maddesine göre bu görevlerinin son bulacağı ve yine Anayasanın 102/4. maddesine göre seçilen cumhurbaşkanı göreve başlayıncaya kadar görev süresi dolan cumhurbaşkanının görevinin devam edeceği durumu düşünüldüğünde, tüm anayasal kurumlar açısından bağlayıcı olan YSK kararları ve YSK'nın tüzel kişiliği, Resmi Gazete yönetiminden sorumlu kişilerce göz ardı edilerek, siyasi iktidarın menfaatleri lehine suistimal edildiği görülmektedir. 

YSK'nın almış olduğu kararların itibarı açısından, Resmi Gazete sürecinin de bizatihi YSK tarafından takibi gerektiğinden, yasaya aykırı hareket eden Resmi Gazete yönetiminden sorumlu kişiler hakkında, Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvuru ve tüm adli işlemler dahil olmak üzere, her türlü yasal sürecin işletilmesinin YSK'nın görevi dahilinde bulunması sonucu başvuru yapılmıştır." 

Tüketici tüketmiyor, tükeniyor 2 bin 667 projeye 2,2 trilyon lira yatırım A Milli Erkek Basketbol Takımı finale kaldı Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Hiçbir anlamı yok Adalet Bakanı Tunç'tan kadına şiddete karşı 'sıfır tolerans' mesajı