"Herkes, Türkiye'nin arkasında durduğunu söyledi"

İhsanoğlu, İKT toplantısında "BM Güvenlik Konseyi'nin fonksiyonunu icra edecek bir karar alınmasının gerektiğini bildirdim." dedi.

Abone ol

CİDDE- İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı üzerine acil olarak toplanma kararı alan İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Yürütme Kurulu üyeleri bugün bir araya geldi.

İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, toplantının sonunda, içerideki görüşmelerde Türkiye'ye tam destek çıkıldığını, toplantıya katılımın yüksek olduğunu belirterek, "Tüm katılımcılar, Türkiye'nin bu ilkeli politikasını yüksek bir sesle destekledi ve Türkiye'nin arkasında durduğunu dile getirdi" diye konuştu.

İhsanoğlu, saldırıda ölenlerin acılarının paylaşıldığı toplantıda, konunun çok değişik yönleriyle ele alındığını, saldırının incelenmesi için tarafsız bir komisyon oluşturulmasının, bu komisyonun İsrail'in hukuk tanımaz saldırılarına karşı adım atmasının talep edildiğini, bu yönde bir karar alındığını bildirdi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, toplantıda Gazze'deki ablukanın kaldırılması konusunun da tartışıldığını, bu konuda da bir çalışmanın başlatılacağını kaydetti.

İhsanoğlu, "Toplantıdaki konuşmamda, BM'nin Genel Kurulu'nun 'Barış İçin Birlik' başlığı altında toplanması ve orada Güvenlik Konseyi'nin fonksiyonunu icra edecek ve müeyyidesi olacak bir karar almasının gerektiğini bildirdim" dedi.

Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti İkinci el araç satışı sil baştan yenilendi Çelik: Turizm bölgelerindeki doluluk endişe verici Avrupa'nın talebi demir-çelikte Türkiye'ye ihracat rekoru getirdi DiafonBox ile 250 bin evi akıllandıracak