"Doğalgaz fiyatları hala kırılgan"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarının halen daha kırılgan olduğunu belirterek ileriye dönük taahhütlerde bulunmanın doğru olmayacağını söyledi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kütahya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yıldız, doğalgazı her zaman alınan fiyatların altında vatandaşa ve sanayiciye sattıklarını vurguladı. 

Botaş'ın birikmiş 6-7 milyar lira borcu olduğuna değinen Yıldız, şunları kaydetti: "Nerelere bu borç? Gümrük borcu var, KDV borcu var, bir kısım vergilerle alakalı borcu var. Bu borçları ödeyecek. O fiyatları değerlendireceğiz, dünya fiyatlarını değerlendireceğiz. Yine önceden söylediğim gibi ham petrolün varil fiyatı 60 doların üzerine çıktı. Yani bunlar sürdürülebilir fiyatlara ne zaman oturacak, ne zaman stabil bir hale gelecek, bunu görmemiz lazım. Şu anda fiyatların halen daha kırılgan olduğunu görüyoruz. Bu kırılgan fiyatlarla uzun vadeli politikaları ve fiyat mekanizmalarını oluşturmak doğru değil. O yüzden ileriye dönük bir kısım taahhütlerde bulunmak da doğru değil. Şunu öngörüyoruz. Ham petrol fiyatlarına bağlı olarak faz farkıyla oluşan doğalgaz fiyatlarının en azından Türkiye'de vatandaşımız ve sanayicimizin lehine kullanıldığını söylemem lazım. 2008 Kasım ayı fiyatları civarlarındadır Türkiye'deki doğalgaz fiyatları. Tekraren söylüyorum; 6 yıl önceki fiyatlar hatta 6 yılı da geçti, aynı fiyatlar mertebesinde gitmektedir. Arada inişli çıkışlı fiyatlar oldu ama şu anki fiyatlar Kasım 2008 yılı fiyatlarıdır. Avrupa Birliğine üye 28 ülke arasında doğalgazı en ucuz, sanayicisine satan ülke Türkiye'dir. O yüzden doğalgazla ilgili olan fiyatları biz, önümüzü görerek, gerçekçi, vatandaşı ve sanayicisini düşünen bir yapı içerisinde, AK Parti hükümetlerinin yaptığı gibi aynı şekilde devam edeceğiz, bunu da kamuoyu ile paylaşacağız."

Pegasus'tan ucuza uçak bileti kampanyası Finansal kiralama şirketlerinin net kârı belli oldu Yasaklı şirketlerin sayısı artıyor! ABD'den ihracat kararı Petrol fiyatları için 2025 tahmini! 'Önce yükselip sonra düşecek' 10 AB ülkesinden Rus LNG'sinin yasaklanması talebi