"Almanya'nın açığa satışı yasaklama kararına şaşırdık"

Euro Grubu Başkanı Junker, "Almanya'nın bu kararı İyi bir koordinasyon içinde almış olmasını isterdim" dedi.

Abone ol

TOKYO- Euro Grubu başkanlığını yürüten Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker, Almanya'nın tek taraflı aldığı açığa satışı yasaklama kararını şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

Juncker, Tokyo'da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, Almanya'nın euro grubunun diğer üyeleriyle görüşüp konuşmadan dün uygulamaya başladığı bazı hisse senetleri, devlet tahvilleri ve CDS'lerde çıplak açığa satışı yasaklama kararının kendisini şaşırttığını belirterek, "Ekonomi politikalarında iyi bir koordinasyon için karar almadan önce görüşülmesi gerektiğine inanmakta ısrarlıyım. Bu yüzden Brüksel'de düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) maliye bakanları toplantısında hiç şüphesiz gündem bu olacak" dedi.

Euro Grubu yetkililerinin aylardır bu tip yasakları tartıştığını vurgulayan Juncker, Almanya'nın tek taraflı aldığı kararla tıkamadan önce bu tartışmayı bitirmiş olmak istediğini ifade etti.

Almanya'nın aldığı kararı eleştirmediğine de dikkati çeken Juncker, "İyi bir koordinasyon içinde kararı almış olmasını isterdim" dedi.

Jean Claude Juncker, Dow Jones Newswires ajansına yaptığı açıklamada ise euronun döviz kurundaki hızlı düşüşten endişe duyduğunu dile getirdi.

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır