"100 liralık verginin 88'i yatırıma gidiyor"
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Türkiye'yi öyle bir noktaya getirdik ki toplanan her 100 liralık verginin 88 lirası şimdi yatırımlara, hizmete, millete ve devlete gidiyor" dedi.
Abone olMUŞ - Muş'ta, annesi ve babası adına başlattığı Halise-Muhlise Çağlayan Camisi'nin inşaatında incelemelerde bulunan Çağlayan, inşaat önünde toplanan vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada, ilden her yıl üniversiteyi kazanan öğrenci sayısının arttığını söyledi.
Kentte yaşayanların arasından çıkmış biri olarak 6 yıllık milletvekilliği maaşının tek kuruşuna el sürmediğini ve hepsini Muşlu öğrencilere burs olarak verdiğini belirten Çağlayan, "Hepsine helali hoş olsun. Niye bu ülkede Muşlu bakan daha çok olmasın, niye milletvekili daha fazla olmasın? Hakimi, savcısı, valisi, kaymakamı, doktoru, rektörü Muşlu kardeşimiz olmasın? Bir taraftan yaptığımız okullar, bir taraftan yapmış olduğumuz altyapı yatırımları, hastane hizmetleri tek tek inşallah bitirilecektir" ifadesini kullandı.
"Teşviklerle ilgili başvurular yağmur gibi yağıyor"
Çağlayan daha sonra kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yemekte bir araya geldi.
Yemekte konuşan Çağlayan, teşvik paketi ve çözüm sürecinin etkisiyle Muş'ta yatırımların arttığını bildirdi.
Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımların yağmur gibi sürdüğünü dile getiren Çağlayan, şöyle devam etti:
"İşsiz kardeşlerimizin iş bulması, ekonominin canlanması için teşvik sistemini getirdik ve sonucunu hep birlikte görüyoruz. Bakanlığıma bağlı olan Teşvik Genel Müdürlüğüne teşviklerle ilgili başvurular yağmur gibi yağıyor. İstanbul'da, Ankara'da, Mersin'de ne varsa Muş'ta da o olacaktır inşallah. Ekonomide çok iyi olsanız bile demokratik standardınız yoksa bugün Arap Baharı yaşanmayacaktı. Arap Baharının yaşandığı ülkelerdeki insanlar aslında ekonomik olarak çok da geri değil. Ekonomik standartları belli bir seviyeye gelmekle beraber maalesef demokratik hak ve özgürlüklerde geriler.
Bugün Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülke var. Türkiye, 28 ülkenin 24'ünden daha az kamu borcuna sahip olan bir ülkedir. 2002'den önce devletin esnaftan, sanayiciden, çiftçiden, köylüden topladığı verginin 88 lirası ancak borcunun faizini öderdi. Şimdi Türkiye'yi öyle bir noktaya getirdik ki toplanan her 100 liralık verginin 88 lirası şimdi yatırımlara, hizmete, millete ve devlete gidiyor. Avrupa ile aramızdaki fark bu. Bu noktada Türkiye geçtiğimiz 10 yılda ortalama yüzde 5,1 büyüyerek gelir elde etti. Onun için diyorum ki Türkiye sürekli gaza basmalıdır. Türkiye büyümeli, Türkiye'nin ekonomisi sürekli gelişmeli ki 2013 hedeflerini hep birlikte başaralım."
Çağlayan, Türkiye'nin, kabuğuna sığmayan bir ülke olduğunu ve yoluna emin adımlarla devam ettiğini vurguladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve adeta bir cesaret, kararlılık göstergesi olan Demokratikleşme Paketinin, ülkeye çok ciddi yararlar getireceğini anlatan Çağlayan, "Artık insanların etnik kökeninden, inançlarından, kılık kıyafetlerinden dolayı sorgulanmadığı bir Türkiye var. Herkesin kardeş olduğu, bir ve beraber olduğu bu ülkenin gerçek sahibi olarak, bu ülkenin gerçek milleti olarak kardeşlik havasının hakim olduğu yeni bir döneme doğru gidiyoruz" diye konuştu.