Polietilen teraftalat ithalatı için belirlenen kotanın dağıtımı başlıyor

Meşrubat, yiyecek ve içecek kapları ve sentetik fiber hammaddesi olarak kullanılan polietilen teraftalat ithalatı için belirlenen tarife kontenjanının dağıtımı başlıyor.

Abone ol

ANKARA -  Ekonomi Bakanlığının, "İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, tarife kontenjanı başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için İthal Lisansı Başvuru Formu, usulüne uygun bir şekilde doldurularak Ekonomi Bakanlığına gönderilecek. Tebliğ kapsamında yapılan beyanın doğruluğuyla ve ithal mallarla ilgili incelemeleri yapmaya veya yaptırmaya Bakanlık yetkili olacak.

Tarife kontenjanı, başvuru sırasına göre "ilk gelen ilk alır" yöntemiyle dağıtılacak. Başvuru sırasının belirlenmesinde Bakanlık genel evrak giriş tarih ve numarası esas olacak, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak.

Bir ithalat lisansında verilebilecek tarife kontenjanı miktarı 20 bin kilogramı (net) geçemeyecek. Bir ithal lisansı sadece bir ülke veya gümrük bölgesi için düzenlenecek. Tarife kontenjanı konusu eşya ancak ithal lisansın geçerlilik süresi içerisinde serbest dolaşıma girebilecek.

Gümrüklerce tespit ve kabul edilen kıymet veya miktarın, ithal lisansında kayıtlı kıymet veya miktarı, toplam yüzde 5'ten (yüzde 5 dahil) daha az bir oranda aşması ithalatın yapılmasını engellemeyecek. Ancak, ithalatı gerçekleştirilen fazla miktar ilgili ithalatçının bir sonrası lisansından mahsup edilecek.

Tebliğ, 9 Kasım 2011 tarihinde yürürlüğe girecek.

Meteor mu düştü? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi EURO 2024 Çeyrek Final TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? Yerlikaya 'Kuyu-7' operasyonunu duyurdu: 33 suç örgütü üyesi yakalandı Fransa yarı finalde İspanya'nın rakibi EURO 2024'te ilk yarı finalist İspanya!