Plan bütçe maratonu komisyonda bitiyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bu hafta 2016 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri bu hafta ortasında tamamlanacak.

Abone ol

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam eden 2016 Mali Yılı Bütçe maratonu bu hafta bitiyor. Genel Kurul'da bu hafta AR-GE tasarısının bitirilmesi planlanırken, Kişisel Verilerin Korunmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmelerine geçilecek.

Meclis yoğun bir mesainin başlayacağı bir haftaya giriyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bu hafta 2016 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri bu hafta ortasında tamamlanacak.

Bu hafta komisyonda, Milli Savunma, Adalet, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Maliye Bakanlıklarının bütçe görüşmeleri yapılacak.  Maliye Bakanlığı'nın bütçesi ile komisyon görüşmeleri de tamamlanmış olacak.

Bu hafta ayrıca; 16 Şubat Salı günü Anayasa Mutabakat Komisyonu yeniden toplanacak.

Bu hafta Genel Kurul'da, AR-GE Tasarısının görüşmelerinin bitirilmesi planlanıyor. Ardından Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili kanun tasarısının görüşmelerine geçilecek.

Kişisel veriler korunacak

Tasarı, Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde hazırlandı. Düzenleme; özel hayatın gizliliğini güvence altına alınırken,  kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyenlerin yükümlülükleri ve uyacakları usul ve esasları belirleniyor. Buna göre;  kişisel veriler, ilgili kişinin açık rızası olmaksızın işlenemeyecek. İlgili kişinin açık rızası aranmaksızın, şu şartlardan en az birinin varlığı halinde veriler işlenebilecek. Kişisel veriler, ilgili kişinin açık rızası olmaksızın aktarılamayacak, ancak belirtilen şartlardan birinin bulunması halinde açık rıza aranmadan aktarılabilecek.

Salı günü siyasi parti grupları da liderler tarafından toplanacak. 

İYİ Parti Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama Dolar/TL'den günün ilk rakamları Dev teknoloji şirketleri dünyayla yarışıyor Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı