Piyasalarda kırılganlık sürüyor

Yunanistan'ın yanı sıra Duabi'nin de borçları yeniden gündeme geldi

Abone ol

İSTANBUL – Bugün tatil nedeniyle birçok Asya ve Amerika borsalarında ve ABD spot piyasada işlem olmazken, açık olan piyasalarda kırılganlığın devam ettiği görülüyor. İMKB de, güne 104 puan düşüle 50.959 puandan başladı.

Yunanistan'a yönelik gelişmeler piyasaların ilk gündem maddesi olarak önemini korurken, piyasalar bugün başlayacak iki günlük AB Maliye Bakanları Zirvesi'nden gelecek Yunanistan'a ilişkin kararları bekliyor.

Bunun yanında Dubai'ye ilişkin borç konusunda da yeniden tansiyon yükseldi. Hafta sonunda Dubai'nin 22 milyar dolar borcu için yüzde 40 oranında kesintiye giderek kalanını 7 yıl içinde faizsiz geri ödeyeceği yönündeki bir haber tedirginliğin artmasına neden oldu.

Yurtiçi piyasada ise IMF ilişkilerine yönelik belirsizlik devam ediyor. Hafta sonu bir TV kanalında IMF temaslarını değerlendiren Bakan Babacan, Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacı olmadığını, kendi kredibilitesini ispat ettiğini söyledi. Bununla birlikte bir anlaşma olacaksa bunun Türkiye'nin programı çerçevesinde olacağını vurguladı.

Uluslararası piyasalarda Euro/Dolar paritesi 1.35 seviyelerinden yeniden 1.36 seviyesine geldi. Yurtiçinde ise dolarda en iyi alış/satış 1.5160/1.5185 TL düzeyinde.

Tahvil-bono piyasasında 16 Kasım 2011 vadeli gösterge kıymet yüzde 8.86 bileşik seviyesinde. Gösterge kıymet, cuma günü yüzde 8.83 bileşikten kapatırken, pazartesi valörlü işlemler yüzde 8.86 seviyesinden geçilmişti.

Bu arada bu hafta 4 ihale düzenleyecek Hazine, bugün referans bono ve TÜFE'ye endeksli tahvil ihracına çıkacak.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ABD'de Ethereum ETF'ler işlem görmeye başladı Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu