Pilavlık bulgurun tane iriliği değiştirildi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın tebliğine göre Pilavlık ve köftelik bulgurun tane irilikleri değiştirildi.

Abone ol

ANKARA - Pilavlık ve köftelik bulgurun tane irilikleri değiştirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren "Türk Gıda Kodeksi-Bulgur Tebliği'nde yaptığı değişikliğe göre, pilavlık bulgurda, bulgurun en az yüzde 80'i 3 mm'lik yuvarlak delikli eleğin altında kalacak. Önceden bu oran yüzde 90'dı. Kodekse göre, pilavlık bulgurun tanesinin iriliği, 1,6 mm'den büyük, 3 mm'den küçük olacak. Ancak, tanelerin en fazla yüzde 10'u 1,6 mm'den küçük, en fazla yüzde 20'si de 3 mm'den büyük olabilecek. Önceden, tanelerin en fazla yüzde 10'u 3 mm'den büyük olabiliyordu.

Tebliğ ile köftelik ve ince köftelik bulgurun tane büyüklükleri de değiştirildi. Köftelik bulgurun tanelerinin yüzde 90'ı 2,5 mm'den küçük olacak. Önceden, köftelik bulgurun tanelerinin yüzde 90'ının 2 mm'den küçük olması şartı aranıyordu. İnce köftelik bulgurda ise  artık tanelerin yüzde 80'i 1,6 mm'den küçük olacak. Önceden bu oran yüzde 90'dı.

TRT 1 frekans ayarı, şifre kaldırma, 'sinyal yok' hatası çözme... Meteor mu düştü? Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi Bir rakı grubuna daha zam geldi Hastaneye kaldırılan Haluk Levent'in sağlık durumunda son durum AFAD duyurdu: Muğla'da deprem