Petrol piyasası bildirimlerinde değişiklik

Dönemsel bildirimlerin tamamlanması için verilen süre 15 iş gününden 10 iş gününe düşürüldü.

Abone ol

ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), petrol piyasasında faaliyet gösteren şirketlerin bildirimlerinin tanımları ve içerikleri konusunda bazı değişikliklere gitti.

EPDK'nın, Petrol Piyasası Bilgi Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklik ile yönetmelikte veya sistem kullanım talimatında belirlenen süreler içerisinde yapılmamış olan ya da eksik yapılmış olan dönemsel bildirimler ile oluşuma bağlı olarak yapılması gereken bildirimlerin yapılmaması halinde, söz konusu yükümlülüğün tamamlanması için verilen süre 15 iş gününden 10 iş gününe düşürüldü.

Bildirim yükümlülüğü, lisansın alındığı ve sona erdiği/iptal edildiği tarihleri içeren bildirim dönemleri dahil olmak üzere lisansın yürürlükte olduğu dönemleri kapsayacak. Yeni lisans alanlar bildirim yapma süresi bitmiş, ancak bildirimin ilişkin olduğu dönemin devam ettiği bildirimleri de yapmakla yükümlü olacak.

Sanayi Bakanlığının iki yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı

Bu arada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Ev Tipi Elektrikli Buzdolapları, Dondurucular ve Kombinasyonlarının Enerji Verimlilik Şartları ile İlgili Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmeliği" ile "Florasan Aydınlatma Balastlarının Enerji Verimliliği ile İlgili Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik"i Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ABD'de Ethereum ETF'ler işlem görmeye başladı Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu