Petrol kaçakçılarına doğrudan para cezası

EPDK, mahkumiyet kararı kesinleşen petrol kaçakçılarına ön araştırma ve soruşturma yapılmadan doğrudan idari para cezası uygulayacak.

Abone ol

ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), kaçak petrol ikmali nedeniyle mahkeme tarafından verilen mahkumiyet kararı kesinleşen kişilere, herhangi bir ön araştırma ve soruşturmaya yapmaya ya da savunmaya gerek olmadan doğrudan idari para cezası uygulayacak.

EPDK'nın, "Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Yapılacak Denetimler ile Ön Araştırma ve Soruşturmalarda Takip Edilecek Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği", Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklik ile yönetmeliğin "numune alma, test ve analiz" başlıklı 15'inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yapılan düzenlemeye göre, alınan numuneler 15 gün içerisinde laboratuvara teslim edilecek.

Yönetmeliğin "doğrudan para cezası uygulanabilecek haller" başlıklı 25'inci maddesinde yapılan düzenlemeye göre de kaçak petrol ikmali dolayısıyla ilgili kişiler hakkında mahkemece verilen mahkumiyet veya müsadere kararlarının kesinleşmesi halinde, herhangi bir ön araştırma veya soruşturma yapmaya ya da savunmaya gerek olmaksızın doğrudan idari para cezası uygulanacak.

ABD'de Ethereum ETF'ler işlem görmeye başladı Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu