Peskov: "Moskova ve Brüksel arasındaki ilişkilerin geleceği kötü"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, AB'yi gelecek 5 yıl yönetecek isimlerle ilgili alınan kararı değerlendirdi. Rusya ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkilerin geleceğinin kötü olduğunu belirten Peskov, "Avrupa diplomasisinin (AB-Rusya) ilişkileri iyileştirme yönünde hareket edeceğini düşünmüyoruz" dedi.

Abone ol

Dmitriy Peskov, görevde kalan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği'ne atanan Estonya Başbakanı Kaja Kallas'ın, Rusya'ya karşı yaklaşım sergilediğini belirtti.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Partili Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın canlı yayın tartışması ile ilgili bir basın mesubunun sorduğu soruya ise Peskov, bu tartışmaların, Rusya'nın gündeminde olmadığını söyledi ve "Bu, ABD'nin iç meselesi. ABD'deki seçim kampanyalarına hiçbir zaman müdahale etmedik. Bu sefer de bunu yapmayı planlamıyoruz" dedi.

Yeni bedelli askerlik ücreti belli oldu Dul ve yetim maaşı temmuz zammı belli oldu Üretici fiyatlarında artış hızı geriledi Akdeniz'de peş peşe depremler Kanada Büyükelçiliği'ne Can Dizdar atandı