Pervari'de karakola saldırı: 6 şehit

Teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlisi şehit oldu, 11 güvenlik görevlisi yaralandı.

Abone ol

SİİRT - Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlisi şehit düştü, 11 güvenlik görevlisi yaralandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK üyesi bir grubun Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığına saldırı düzenlediği hatırlatıldı.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada şehit sayısının 6, yaralı sayısının 11 olduğu belirtilen açıklamada, bölgede operasyonların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Yaralıların tedavisinin sürdürüldüğü belirtildi.

Operasyonda ilk belirlemelere göre 3 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Siirt Valiliği'nin daha önceki açıklamasında 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 7 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirilmişti.

Öte yandan, Diyabakır'ın Hani İlçe Emniyet Müdürlüğüne teröristlerce yapılan saldırıda 2 polis memurunun yaralandığı bildirildi.

Şehit askerlerin kimlikleri belirlendi

Siirt Valisi Musa Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, Pervari ilçesine bağlı Belenoluk Jandarma Karakolu'na terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat (İzmir), Jandarma Er Önder Turgay (Mardin), Jandarma Er Adem Yörük (Antalya), Jandarma Er Ömer Dursun (Sinop), Jandarma Er Halil İbrahim Türkmen (Konya) ve Jandarma Onbaşı Recep Gök'ün (Şırnak) şehit olduğunu bildirdi.

Saldırıda 10 askerin de yaralandığını belirten Vali Çolak, yaralı askerlerin tedavilerinin Şırnak Asker Hastanesi'nde devam ettiğini kaydetti.

Vali Çolak, saldırı sonrası çıkan çatışmada 1'i kadın 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini de ifade ederek, şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Erdoğan: Maalesef terör örgütü vahşetini devam ettiriyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'la görüşmesinin ardından konakladığı Peninsula Otel'de gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Siirt'te meydana gelen saldırıda 5 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak, "Maalesef terör örgütü vahşetini devam ettiriyor. Ben size ikide bir bu tür değerlendirmeleri yapmayı da doğru bulmuyorum. Tabii o görevini yapıyor, biz de bunun karşısında görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Üzerinde yoğun bir şekilde duruyoruz. Arkadaşlardan detayları henüz almadım. Türkiye'ye döndükten sonra değerlendirmelerimizi yapıp ona göre adımlarımızı atacağız" dedi.

>> Terör saldırıları tahammül sınırlarını aştı

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır